Nog niet zo ver als je eigenlijk wilde zijn?

Ding ding ding. Je bent op de helft van je stage!

Aan het begin van dit jaar gestart met stage lopen? Dan is er een grote kans dat je al over de helft van je stage bent. Ja dat hoor je goed; de helft! Heb je het idee dat je achter loopt met je onderzoek of scriptie? No worries; dat is normaal! Bijna elke stagiair maakt een trage start en een eindsprint. Daarom in deze blog een stappenplan van hoe je de rest van de stageperiode gaat acen.

Stap 1. Kijk waar je nu staat

Stop met rennen en ga even stil staan; waar sta je nu? De afgelopen weken heb je de hoofdvraag geformuleerd, de eerste hoofdstukken geschreven en field research gedaan. Matcht de inhoud van de hoofdstukken die je hebt geschreven met de richtlijnen van school?

Ga daarnaast kijken wat je volgens de richtlijnen nog moet doen, welke punten moet je aftikken in de volgende hoofdstukken?

Stap 2. Plan de rest van je stage

Oké, alles overzichtelijk? Dan kun je hieruit een planning maken! Plannen is een onderdeel wat studenten enorm lastig vinden binnen de stageperiode, maar met het overzicht van de vorige stap als basis gaat dat helemaal goed komen.

Maak een to do list van wat je nog moet verbeteren uit de vorige hoofdstukken en wat je nog moet doen. Verdeel deze vervolgens over de weken die je nog hebt!

Tip: Een planning maken kan iedereen, maar je ook aan de planning houden? Dat is lastiger. Stuur de planning naar een vriend/familielid van je, en geef aan dat hij/zij je even moet checken! Klinkt dom, maar het helpt echt!

Stap 3. Ben niet bang om stappen te zetten

Kijk je ergens tegenop? Doe het gewoon! Dat interview dat je al 3 weken aan het uitstellen bent? Als je het vandaag afspreekt, dan heb je het volgende week gewoon al achter de rug. En ja, je moet het toch een keer afronden deze stageperiode.

Kom je echt vast te zitten? Overleg je probleem dan met een medestudent, iemand van stage of een familielid. Iemand met een frisse blik zal je waarschijnlijk goede input geven.

Dus ga je het maken? Nou en of!

Douwe van Schie

Eind juni 2017 ben ik afgestudeerd bij de Avans in Den Bosch. Op dit moment rijd ik met mijn Volkswagenbus door Zuid-Europa én schrijf ik als heuse ‘buitenlandcorrespondent’ regelmatig artikelen over het stage lopen. Dit vanuit ervaringen van meer dan 2000 studenten. Om er zeker van te zijn dat je geen van de artikelen mist, volg StudentenBureau op LinkedIn, Facebook én Instagram.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.