Te veel bezig met de werkzaamheden?

De balans tussen je onderzoek en werkzaamheden

Tijdens je stage ben je vaak bezig met veel verschillende opdrachten, dit kan ervoor zorgen dat je de balans verliest tussen de projecten. Misschien heb je een héle gave opdracht gekregen of gaat het enorm goed met je scriptie. Dan kan het zomaar gebeuren dat je jouw scriptie of de werkzaamheden links laat liggen. Niet de bedoeling natuurlijk! Daarom in deze blog een aantal tips om de balans te bewaren in de stageperiode.

Te veel werkzaamheden vanuit stage

Uit de stagemonitor blijkt dat veel studenten weinig tijd krijgen voor het onderzoek. Ze worden bedolven onder taken en werkzaamheden. Dit is niet de bedoeling, je wilt natuurlijk wel voldoende tijd voor je onderzoek. Wanneer dit gebeurt ga dan in gesprek met je stagebegeleider. Je stagebegeleider wilt ook dat jouw stage goed verloopt. Meer informatie over het aankaarten van problemen met betrekking tot de werkzaamheden kun je vinden in deze blog!

Heb je zelf moeite met het houden van de balans?

Gaat alles goed tussen jou en het stagebedrijf, maar kun je zelf de balans niet vinden? Stel dan een aantal regels op voor jezelf, hieronder een aantal voorbeelden van hoe je dit kunt doen!

  • Track je dag. Noteer elke dag wanneer je aan je onderzoek werkt en wanneer je voor het bedrijf werkt. Zo heb je aan het eind van de dag zwart op wit staan wat de verhouding is.
  • Reserveer delen van de dag. Om te zorgen dat de balans goed blijft kun je ook bijvoorbeeld elke ochtend aan je onderzoek besteden, en de middag aan de werkzaamheden.

  • Communiceer het met je stagebegeleider. De begeleider is er om je te helpen. Merk je dat de balans een probleem is? Meld het bij je stagebegeleider! Deze kan hierop letten of ervoor zorgen dat hij of zij jou niet te veel taken geeft.

  • Werk een dag op school! Zo kun je die dag compleet besteden aan je onderzoek. Je kunt dit bespreken met je studiegenoten, zodat je een groepje hebt waarmee je kunt sparren!

  • Vraag of je één of meerdere dagen thuis mag werken om zo te focussen op je onderzoek.

Hopelijk hebben we kunnen helpen. Heb je nog onbeantwoorde vragen over je stage? Check een van onze andere blogs!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.