Nog maar een paar weken!

Scriptiestress: hoe ga je er mee om?

De grote deadline is bijna daar. Voor veel stagiairs betekent dit stress, scriptiestress. Het gevoel dat je nog maar een paar weken hebt, maar nog bergen moet verschuiven. Dat je heel je planning cancelled omdat je moet gaan schrijven. Every moment counts. Maar is dat wel de beste manier om met scriptiestress om te gaan?

Rust niet teveel

Woensdag avond trainen heb ik geen tijd voor, uitgaan met vrienden zeg ik af, helaas gaat de wedstrijd van aanstaande zondag hem ook niet worden. Wanneer de stress ga je al snel je agenda vrij maken. Het probleem is dat je dan ook de momenten vrijmaakt die je nodig hebt om je gelukkig te maken.

Staar dus niet een héle avond naar je beeldscherm, wissel je scriptie-sessies niet af met Netflix. Ga wat drinken met vrienden of ga sporten!

Plannen, plannen, plannen

Schrijven zonder plan werkt niet. Voordat je de pen laat vloeien is het slim om een strakke planning te maken vanaf nu tot aan de deadline. Ga na wat je allemaal nog moet doen, check hoeveel tijd je nog hebt, en verdeel de werkzaamheden over dagen. Voila! Je hebt een planning.

Vraag om frisse blikken

Je hebt op dit moment geen tijd meer om vast te zitten. Verspil dan ook geen tijd met piekeren over hoe je iets aan pakt.

Zit je vast? Leg het probleem voor aan medestudenten, een van je stagebegeleiders, of familie en vrienden.

Even strijden nog, maar over een paar weken is het (hopelijk) allemaal gedaan. Good luck!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.