"Maak notulen tijdens het gesprek of vraag of je het gesprek op mag nemen."

Scriptie niet gehaald, wat nu?

Het leven is niet altijd feest. Vooral niet wanneer je hoort dat je scriptie is afgekeurd. Wéér aan de slag, net nu je dacht helemaal klaar te zijn met je opleiding... Om je weer motivatie te gevevn hebben we een stappenplan opgesteld op jou een steuntje in de rug te geven!

1. De acceptatiefase

Yup, het is super rot dat je de scriptie niet gehaald hebt. Nu kun je hier hééél lang over blijven piekeren, maar je kunt er niets meer aan doen. Probeer je aandacht te vestigen op hoe je het wel gaat halen in plaats van te balen over hoe vervelend de situatie is. You can do this!

2. Waarom heb je het niet gehaald?

Let´s go! Nadat je de acceptatiefase hebt doorstaan moet je weten waarom je scriptie is afgekeurd. Bij veel opleidingen heb je een gesprek met de beoordelaars waarin de scriptie wordt doorgesproken. Heb je dit niet? Vraag het dan aan!

Dit gesprek is super waardevol. Ben er dan ook zeker van dat je alle informatie goed onthoud. Maak notulen tijdens het gesprek of vraag of je het gesprek op mag nemen.

3. Maak het masterplan

Nu je weet wat er niet goed is kun je echt van start. Begin dus aan een nieuwe planning. Noteer waar je wat moet aanpassen en maak er to-do lists van. Wat moet er nog gebeuren, wat heb je hier voor nodig, wie heb je nodig?

4. Aan de slag!

Met een goed plan weet je precies waar je moet beginnen. Dus vanaf nu is het gewoon gaan! Zit je ooit vast of weet je niet meer precies wat de beoordelaars bedoelden met een bepaald punt? Overleg het met je stagebegeleider!

5.Klaar? Check nog één keer alles

Na dagen achter je laptop te hebben gezeten ben je klaar; eindelijk! Om er zeker van te zijn dat je alles hebt aangepast is het slim om de notulen of de audio-opname van het feedbackgesprek met de beoordelaars opnieuw door te nemen. Check bij elk punt wat ze maken of dat nu verbeterd is. Nee? Ga weer naar het masterplan. Ja? Lever het in en duimen maar!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €300 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €300 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.