Technisch verkoopmedewerker bij groothandelaar

Jij gaat aan de slag met een breed takenpakket: van calculaties maken tot het adviseren aan de klant!

Dit ga je leren

Als technisch verkoopmedewerker binnendienst ga jij het team ondersteunen op meerdere vlakken. Jouw nieuwe werkgever is al jaren actief in de handel van non-ferro metalen, zoals zink en koper. Kwaliteit van de producten en de bijbehorende dienst staat voor hen bovenaan, en jij gaat jouw steentje hierin bijdragen! Het is daarom belangrijk dat jij goede sectorkennis van techniek met je meebrengt.

Tijdens jouw startersfunctie ben jij het aanspreekpunt voor de klant en geef je advies over de toepassing van de producten uit het omvangrijke assortiment. Klanten kunnen bestaan uit diverse spelers in de technische vakgroothandel in de bouw en installatiesector. Tijdens jouw startersbaan als technisch verkoopmedewerker binnendienst houd jij je bezig met het beoordelen van bouwkundige tekeningen en schetsontwerpen, het maken van calculaties en het adviseren over producten die zij verkopen. Hiervoor werk jij o.a. met AutoCAD, een tekenprogramma dat voor jou zeker niet onbekend is. Bovendien heb jij de noodzakelijke kennis over bijvoorbeeld dak- en gevelbekleding in huis om daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren.
Jouw takenpakket reikt namelijk verder dan administratieve en verkoopgerelateerde taken. Jij houdt je ook bezig met diverse werkvoorbereidingen van productie van metalen profielen en elementen. Denk aan dakgoten, dak- en gevelsystemen. Jij bent een spin in het web!

Samen met een sterk en ervaren team zorg jij er ook voor dat tijdens dit hele verkoopproces de communicatie richting de klant op en top is. Jij biedt volledige verkoopondersteuning en zorgt er als technisch verkoopmedewerker voor dat alles op orde is.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw nieuwe startersfunctie resulteert in een significante bijdrage in de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling verkoop. Jij gaat een frisse blik in dit bedrijf geven, zodat bijvoorbeeld de verkoopafdeling zich verder kan optimaliseren. Wanneer je vragen hebt, kun je altijd terecht bij je manager die jouw specifiek zal helpen met alle vragen die je hebt zodat jij optimaal kunt presteren.

Je zult een hoop kennis moeten opdoen voor deze veelzijdige functie. Maak je daar geen zorgen over, want door een goed inwerktraject word jij snel bekend binnen de verschillende afdelingen van dit bedrijf. Blijkt dat jullie samenwerking een perfecte match is? Dan biedt dit bedrijf jouw mooie kansen om bijvoorbeeld door te groeien tot Accountmanager!

Dit ben jij

- Technisch profiel, bij voorkeur Bouwkunde of Werktuigbouwkunde
- Zelfstandig
- Sterke communicatie
- Cijfermatig inzicht
- Flexibel; jij bent niet vies van meerdere taken op je nemen

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige werkgever is actief in non-ferro metalen en er werken 25 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als open en eerlijk.

Je komt te werken op een afdeling met 8 collega’s. Zij houden zich bezig met verkoop- en ondersteunende werkzaamheden.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een mooi salaris. Voor uitleg over de verdere sollicitatieprocedure kan je altijd even bellen!
group
20+ medewerkers
mood
Open en eerlijk
local_bar
Sterke speler op de markt!