Stage online marketing

Stage (online) marketing & product management

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage ga jij voor je stagebedrijf aan de slag met online marketing in de breedste zin van het woord. Van Social Media tot SEO/SEA en het schrijven van content. Jij zorgt ervoor dat de marketing van jouw stagebedrijf verbeterd wordt. Met jouw frisse blik en kennis van de huidige online marketing mogelijkheden kom jij op gave ideeën die gebruikt kunnen worden.

Taken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld:
- Het schrijven van artikelen voor de website
- Het verbeteren van de vindbaarheid via de zoekmachines
- Het opzetten en beheren van advertenties in de zoekmachines
- Het analyseren van de vindbaarheid en hierop inspelen
- Het bijhouden van de social media pagina's
- Het schrijven en versturen van nieuwsbrieven via e-mail

Zo ziet jouw dag eruit

’s Ochtends om 08:30 kom je aan op het kantoor in Deventer, je pakt een lekker kopje koffie voor jezelf. Je checkt je eigen email en daarna de Vegafit Infobox, hier is een email van een klant op binnen gekomen. Deze probeer jij, met hulp van je collega’s, zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

Als je klaar bent met de mail, neem je een kijkje in de social media statistieken. Welke post heeft wel goed gewerkt en welke niet? Tijd om de social media kalender bij te werken voor komende maand. Je bedenkt een super gave post over de Vegan Challenge die er aan zit te komen.

Wow, het is alweer 11:00, de tijd gaat snel! Voor de lunch heb je nog een proeverij ingepland voor een nieuw product. De productmanagers en productontwikkelaar zijn er ook om te beoordelen.

Na de lunch met je collega’s in de kantine is het tijd om de beurs voor te bereiden die over een paar weken plaatsvindt. Je hebt contact met het reclamebureau en de drukker over nieuwe materialen die nodig zijn, zoals banners. Verder zorg je ervoor dat er genoeg receptenboekjes, product boekjes en andere promotiematerialen zijn. Aan het eind van de middag word je gevraagd of je nog snel wat verpakkingen kunt controleren voor een grote klant. Je ontdekt nog een klein spelfoutje en gaat als je alles gecontroleerd hebt met een vol, maar voldaan hoofd naar huis!

Dit ben jij

- Je hebt interesse in Online Marketing
- Je kan in teamverband en zelfstandig werken;
- Je bent een kei in taal; Nederlands en Engels spreek je erg goed.
- Je bent creatief, een nieuwe advertentie, tekst of een idee voor een Instagram-post schud je zo uit je mouw;

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de food sector en er werken 20+ medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig en informeel.

Je komt te werken op de marketing afdeling met twee collega’s. Zij houden zich bezig met allerlei verschillende (online) marketing activiteiten.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Gezellig & informeel
local_bar
Borrels