Stage implementatie ERP systeem

Tijdens je stage ga je je bezig houden met een nieuw SAP systeem!

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage ga jij aan de slag met het nieuwe ERP (Enterprise Resource Planning) systeem van dit bedrijf. Jij gaat zorgen voor de implementatie van dit ERP systeem en kijkt daarbij naar de organisatie en de invoer van het nieuwe systeem. Natuurlijk zorg je er ook voor dat de medewerkers zo efficiënt en effectief mogelijk kennis kunnen opdoen via het systeem. Jij gaat dit bedrijf dus helpen om de productiviteit van de organisatie te maximaliseren, kosten te beheersen en natuurlijk optimaal te voldoen aan klantwensen want in dit nieuwe ERP-systeem komen alle bedrijfsprocessen samen.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Meedenken over structuur en complexe vraagstukken
- Actualiseren van het huidige systeem
- Implementeren nieuw ERP systeem (SAP)
- Bedrijfsprocessen optimaliseren
- Zorgen dat de medewerkers gemakkelijk gebruik kunnen maken van het ERP systeem
- Meewerken met de dagelijkse werkzaamheden
- Het volgen van workshops tbv SAP

Zo ziet jouw dag eruit

Je dag staat in het teken van het ERP systeem en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Natuurlijk begin je jouw dag rustig met een kopje koffie waardoor je met volle energie jouw dag kan beginnen. Elke week zul je een begeleidingsgesprek hebben, om te bekijken hoe je voortgang is en waar je nog verbetering kan maken. In dit gesprek bespreek je ook samen met jouw begeleider wat er deze week op de planning staat. Jij gaat er samen met dit stagebedrijf voor zorgen dat de afhandeling van logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen samen komen in dit informatie- en managementsysteem.

Dit ben jij

- Je hebt inzicht in bedrijfsprocessen
- Zelfstandig
- Praktisch ingesteld
- Gemotiveerd

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie die zich richt op de verkoop van tuiniersartikelen. Hierbij richten ze zich op B2B verkoop middels verschillende kanalen binnen Nederland maar ook zeker in het buitenland.

Jij komt gedurende jouw stage te werken onder begeleiding van de manager van de afdeling Customer Service. In samenspraak met haar stel jij een onderzoeksopzet op. Bij deze organisatie zijn in totaal ongeveer 80 mensen werkzaam. Je krijgt goede begeleiding op HBO niveau en je krijgt een goede stagevergoeding.

Het bedrijf is niet zo heel goed te bereiken dus het is handig als je een auto hebt. Je zou ook een fiets op station Veenendaal neer kunnen zetten, dan is het wel goed te doen met het openbaar vervoer.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Gave stageplek!