Creatieve marketing afstudeerstage

Jij gaat met je onderzoek een meerwaarde creeren voor de organisatie en je verder ontwikkelen op het gebied van marketingcommunicatie

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga je je bezig houden met verschillende facetten van marketing. Het onderzoek gaat over wat jouw toekomstige stagebedrijf moet doen om zich te profileren als 'trought leader' in de markt. Uiteraard zullen hier verschillende deelvragen bij horen, maar dit zal afhankelijk zijn van jouw interesses. Tijdens jouw stage zal je vier dagen naar kantoor gaan en daarvan gemiddeld 2,5 dagen meewerken. Er is dus nog genoeg tijd om jouw onderzoek uit te voeren! De dagen dat je meewerkt zal je je bezig houden met marketingcommunicatie werkzaamheden, uiteraard staat dit ook in lijn met jouw onderzoek. De content die jij zal creëren zal geplaatst worden op verschillende kanalen. Ook wordt er op korte termijn een nieuwe website opgeleverd (gemaakt in Wordpress), hierbij wordt ook een nieuwe kennisbank in gebruik genomen. Aan jou de taak om te kijken hoe deze gevuld moet worden om het eerder benoemde doel te bereiken.

Het onderzoek en de organisatie zijn niet internationaal, maar een groot gedeelte van de doelgroep die ze willen bereiken wel. Het is dan ook belangrijk dat jij goed Nederlands en Engels kan. Daarnaast zal je samenwerken met een marketingmedewerker. Echter, zij is niet fulltime bezig voor jouw toekomstige organisatie. Dit betekent dat je zelfstandig te werk kan gaan en al ervaring hebt met bewerk programma's zoals Adobe Photoshop, Illustrator of Indesign. Ook zou het een pre zijn als je al wat weet over madiation, bijvoorbeeld als je hierover een minor hebt gevolgd.

Omdat jouw toekomstige stagebedrijf op 5 minuten van Haarlem station zit is het ideaal betreft de locatie. Vanuit Amsterdam, Leiden, Almaar, Den Haag en zelf Utrecht is het goed te doen met het openbaar vervoer. Verder werken er bij de organisatie ruimt dertig medewerkers, waarvan 5 fulltime op kantoor. De sfeer is informeel, maar er wordt wel hard gewerkt.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- Onderzoek op het gebied van marketingcommunicatie
- Doelgroeponderzoek
- Implementatieplan schrijven
- Het creëren van content

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

✔ Proactief
✔ Creatief
✔ Goed in Nederlands en Engels
✔ Ervaring met bewerkprogramma's

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in het geven van trainingen en opleidingen bij bemiddelingen. Er werken 28 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als erg gezellig.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Gezellige collega's