Afstudeerstage marktonderzoek

Je doet onderzoek naar het toerisme in omgeving Amsterdam

Dit ga je leren

De organisatie waar je komt te werken verzorgt trouwfeesten, vergaderingen, cursussen of andere festiviteiten van 25 tot 300 personen.
Het pand waar dit zich in plaats vindt ligt in een drop boven Amsterdam. Ze zien dat er te veel toeristen in Amsterdam zijn. Hier zien zij kansen. Ze willen meer toeristen aantrekken. Aan jou de taak om onderzoek te doen hoe zij toeristen kunnen aantrekken.

Zelf willen ze een gehele culturele beleving rondom het pand creëren. Ook willen ze graag samenwerken met musea in de buurt of touring operators. Aan jou de taak om de markt te onderzoeken.

Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in hardware en er werken 5 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Plat
local_bar
Klein bedrijf