Afstudeerstage internationaal marktonderzoek

Jij gaat een marktonderzoek uitvoeren voor de Duitse of Spaanse markt

Dit ga je leren

Zoek jij per september 2022 nog een toffe afstudeerstage richting internationaal marktonderzoek? En kom je uit de regio Utrecht? Lees dan snel verder!

Dit toffe bedrijf is actief in de logistieke sector en zijn onlangs verhuisd naar een nieuw pand in Utrecht.

Het bedrijf maakt op dit moment een ontzettende groei door, voornamelijk in Nederland. Op dit moment zijn er in Duitsland al wel een aantal klanten. Maar dit bedrijf heeft de ambitie ook in het buitenland structureel actief te zijn.

Aan jou de taak te onderzoeken waar de kansen liggen binnen de nieuwe internationale markt. Dit ga je doen door middel van een internationaal marktonderzoek, gericht op Duitsland of Spanje. Dit zal met de organisatie besproken worden.

Het doel van dit onderzoek is om andere markten in kaart te brengen en een adviesplan te schrijven om deze te bereiken. Het gaat wel over internationale markten. Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:

- SWOT-analyse
- Potentiële afnemers in kaart brengen (marktonderzoek)
- Marketingstrategie bepalen
- Het schrijven van een adviesplan

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je krijgt alle ruimte om een goed onderzoek te doen. Jij kijkt naar de mogelijkheden op internationaal gebied en beheerst de Engelse taal. Daarnaast staat de organisatie open voor jouw initiatieven en krijg je de kans om ook mee te draaien binnen het bedrijf. Zo kun je het team bijvoorbeeld ondersteunen met wat marketingactiviteiten.

Dit ben jij

- Een aanpakker
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Woonachtig in de regio Utrecht

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de logistiek en er werken ongeveer 25 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel met korte lijntjes.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Ook heeft dit bedrijf al ervaring met het begeleiden van hbo-studenten!

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is prima te bereiken met het openbaar vervoer, een eigen auto kan handig zijn.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Kans op aanblijven