Toffe afstudeeropdracht finance met veel vrijheid!

Je gaat aan de slag met een kostprijsberekening van de producten van deze organisatie

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie die zich richt op de verwerking en recycling van gebruikte producten. Hierbij richten ze zich met name op het recyclen van papier.

Tijdens jouw stage ga je bij dit bedrijf aan de slag met een aantal bedrijfseconomische vraagstukken. Denk hierbij aan kostprijsberekeningen van de producten en het vastleggen van een aantal bedrijfsprocessen. Qua processen die in dit geval inzichtelijk gemaakt dienen te worden kan je met name denken aan het inzichtelijk maken van de papierstromen van deze organisatie. Aangezien er papier van verschillende kwaliteiten binnenkomt is het lastig te bepalen wat de precieze kostprijs van het uiteindelijke gerecyclede papier is. Jij gaat je gedurende jouw afstudeerstage buigen over de berekening van deze kostprijs.

Daarnaast zul je veel leren over Finance; forecasting, reporting, cash en cost control. De kennis die jij geleerd hebt in jouw studie over Finance ga jij in deze stage in de praktijk brengen.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Kostprijsberekeningen
- Eventueel vastleggen van de bedrijfsprocessen
- Eventueel verbeteren van de bedrijfsprocessen
- Adviezen geven aan het management

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint jouw dag met een kopje koffie, maakt een praatje met je collega's en bekijkt in jouw agenda wat er vandaag op de planning staat. Hierna ga je direct aan de slag met de taken die je die dag moet gaan doen. Voor vragen kun je altijd bij je stagebegeleider terecht. Door jouw kennis van het vak help je het bedrijf met het efficiënter lopen van processen en het up-to-date houden van de kostprijsberekeningen.

Dit ben jij

- Gestructureerd
- Analytisch sterk
- Zelfstandig
- Kennis van Excel
- Resultaatgericht

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de recycling en er werken 80 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je gaat aan de slag met een onderzoek naar de kostprijsberekening van de producten van deze organisatie en geeft advies over wat er beter kan.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Circulaire organisatie