Stage ICT

Je gaat aan de slag met het optimaliseren van een calculatietool

Dit ga je leren

Je gaat aan de slag met een analyse van de huidige situatie. Dit betekent dat je de de huidige kostprijscalculatietool gaat bekijken en deze in kaart gaat brengen. Vervolgens ga je de database onder de loep nemen en deze herinrichten, structureren en herprogrammeren. Na een eerdere uitgewerkte stageopdracht is de database vanuit een excel-constructie naar een MS Acces omgeving gegaan. Jij gaat aan de slag met het uitwerken van dit Acces traject. De nieuwe database structuur maakt gebruik van herbruikbare tussenproducten die een gelaagde opbouw kunnen hebben. De organisatie wil per tussenproduct een deelkostencalculatie kunnen uitvoeren:
• Op basis van grondstoffen
• Toegevoegde waarde (arbeid)

Je gaat in feite dus zowel verder met het programmeren van de database als met het optimaliseren van het hele kostenproces. Uiteindelijk is het ook belangrijk dat je de 'user experience' van de database en diens kostencalculatietool gaat optimaliseren. Een mooie en veelzijdige stage dus!

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als stagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de kostprijscalculatietool binnen het bedrijf. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. In dit bedrijf telt ieders mening, dus ook die van jou! Een kop koffie en een praatje met je collega’s is iets waar je de dag mee begint om rustig op te starten.

Dit ben jij

-Je volgt een opleiding richting IT
-Kennis van programmeren
-Zelfstandig
-Affiniteit met Databases
-Kritisch

Over dit bedrijf

Onze opdrachtgever is al meer dan 80 jaar een succesvol productiebedrijf in Roosendaal. In de loop van de jaren zijn ze altijd blijven innoveren. Doordat ze zijn meegegroeid met de techniek beschikken ze nu over een gevarieerd machinepark dat blijvend in ontwikkeling is. Ze zijn een specialist in wat ze doen en denken mee met de specifieke wensen van de klant. De afdelingen zijn o.a. ontwikkeling, verkoop, aftersales en administratie. Er heerst een informele sfeer en een open cultuur waar jij je al snel zal thuis voelen. Wil jij meewerken aan het succes van onze opdrachtgever? Reageer dan snel!
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Familiebedrijf!