Stage commercieel marktonderzoek

Je wordt Junior Business Developer

Dit ga je leren

Bij jouw toekomstige stage ga je aan de slag als soort van Junior Business Developer. Jij gaat de Technische Sales Engineers ondersteunen met leuke taken.

Het bedrijf heeft namelijk behoefte aan uitzoekwerk vooraf. Het bedrijf wit gaan uitbreiden en daar ga jij ze bij helpen. Je zal voornamelijk deskresearch gaan doen om de (potentiële) klanten in kaart te brengen.

Taken die je kan gaan verrichten zijn:
- Markten in kaart brengen
- Juiste bedrijven zoeken
- Wat voor soort bedrijven zijn interessant?
- Uitzoeken wie concurrenten zijn
- Op welke manieren moeten de klanten benaderd worden?
- Product markt combinaties uitwerken
- Contact personen met juiste functies zoeken

Zo ziet jouw dag eruit

Jij brengt nieuwe markten in kaart en zoekt de juiste bedrijven die benaderd kan worden. Daarnaast ga je ook Product Markt Combinaties PMC uitwerken en kijken welke het beste past bij de markten. Daarnaast ga je ook een stukje sales doen door contact op te nemen met personen van deze bedrijven en de juiste functies.

Geen dag is hetzelfde tijdens jouw stage!

Dit ben jij

- Communicatief vaardig in Nederlands en Engels in woord en schrift
- Technische markt schrikt je niet af
- Je bent een onderzoeker (in spé)
- Assertief
- Zelfstandig

Over dit bedrijf

Onze opdrachtgever is een technisch bedrijf en is gespecialiseerd in de verkoop van sensoren en meetsystemen. Het bedrijf kent haar onderscheidend vermogen in extra engineering op een product om het op die manier op maat te maken voor haar klant. De organisatie is al jaren stabiel en bestaat inmiddels 40 jaar. Er werken in Nederland ongeveer 20 mensen bij het bedrijf en in Duitsland bevindt zich het hoofdkantoor. Daarnaast zijn er kantoren in Zweden, Frankrijk en de VS.

De producten die het bedrijf levert zijn bijvoorbeeld sensors, drukmeters, joysticks of rekstokjes. Er zijn verschillende branches waarin het bedrijf werkt zoals de Offshore, Energy, Machinebouw, Medisch, Luchtvaart en de agrarische industrie.

group
5+ medewerkers
mood
Plat
local_bar
Ze hebben een kantoorhond