Stage marketing en sales in de culturele sector

Ga aan de slag met zowel de marketing en sales bij een ambitieuze en snel groeiende organisatie.

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf biedt een meewerkstage voor een enthousiaste student die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van new business, marketing en sales. Tijdens deze stage zal de stagiair vier dagen per week actief deelnemen aan verschillende aspecten van marketing en sales, met als uiteindelijk doel het genereren van afspraken voor de accountmanagers. Daarnaast krijgt de stagiair één dag per week de kans om een onderzoek uit te voeren dat gericht is op het bevorderen van de groei van de organisatie, waarbij het opstellen van new business, marketing- of salesplannen een mogelijkheid is.

Het inwerktraject wordt begeleid door een HBO-professional, wat een leerzame en ondersteunende omgeving garandeert. Voor deze stage is het van belang dat je interesse heeft in online marketing, klantcontact en ondernemen. Opleidingen die hier goed op aansluiten zijn Business Innovations, Commerciële Economie, Communicatie, Creative Business of Business Studies.

Jouw toekomstige stagebedrijf houd zich al 15 jaar bezig met kaartverkoop voor culturele organisaties zoals musea, theater en festivals. Dit verkopen zij aan organisaties door heel Nederland. Jij zal werkzaam zijn op de marketingafdeling en zal ook regelmatig ondersteuning bieden aan de accountmanagers. Het bedrijf is gunstig gelegen en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, op nog geen half uur van Amsterdam Centraal. Een stagevergoeding van €400,- per maand wordt geboden, en bij goed presteren bestaat zelfs de kans op een leuke bijbaan in de toekomst. De stage biedt de mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen in de wereld van marketing en sales binnen de culturele sector en draagt bij aan de groei van de organisatie.

Werkzaamheden die jij zal gaan uitvoeren zijn:
• Meewerken op de marketingafdeling g
• Social media marketing
• Newerken
• Demo’s geven

Zie jij jezelf deze uitdaging al aangaan? Reageer dan direct!

Zo ziet jouw dag eruit

Het resultaat van jouw stage is dat je relevante en commerciële kennis op doet. Daarnaast help je jouw stagebedrijf door het maken van afspraken bij potentiële klanten met het vergroten van de omzet. Je begint je dag rustig met een kopje koffie en een klein praatje met je collega’s. Hierna zul je aan de slag gaan met jouw taken.

Dit ben jij

✔ Ondernemend
✔ Communicatief vaardig
✔ Creatief
✔ Zelfstandig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de ontwikkeling en verkoop van software voor ticket verkoop en er werken 10 vaste medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en gezellig.

Je komt te werken op een afdeling met 2 collega’s. Zij houden zich bezig met de sales.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Werken met grote klanten