Stage online marketing

Je gaat je bezighouden met de website en het optimaliseren hiervan.

Dit ga je leren

Bij jouw toekomstige stagebedrijf zal je helpen met het optimaliseren van de nieuwe website en de online zichtbaarheid vergroten. Het bedrijf is namelijk per 01-01-2023 gefuseerd met een ander bedrijf. Dit bedrijf is gespecialiseerd in advies, levering én installatie van technologisch hoogwaardige industriële componenten en oplossingen.

In deze dynamische rol word je betrokken bij het opzetten en uitvoeren van online marketingactiviteiten. Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van het team op verschillende gebieden, waaronder het beheren en onderhouden van de social media-kanalen, het schrijven van content, het opzetten van e-mailmarketingcampagnes en het monitoren van de prestaties in Google Analytics.

De organisatie zoek iemand met:
• Een passie voor marketing en een interesse in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing
• Een sterke interesse in het schrijven van content en het creëren van aantrekkelijke visuals
• Een sterke aanwezigheid op sociale media en een goed begrip van de verschillende sociale mediaplatforms
• Goede kennis van e-mailmarketing en de verschillende e-mailcampagnes
• Een sterke analytische vaardigheid en een goed begrip van de verschillende online marketingtools, je leert hier onder andere om met Magento te werken.

Bij jouw toekomstige stagebedrijf krijg je de kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen en krijg je de kans om mee te werken aan interessante marketingprojecten. Het is hiervoor belangrijk dat je de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst.

Zo ziet jouw dag eruit

Een typische dag als stagiair op de marketingafdeling van jouw toekomstige stagebedrijf begint met het lezen van de laatste nieuwsberichten op het gebied van online marketing. Vervolgens spring je in de actie en ga je aan de slag met het schrijven van content, het beheer van social media-activiteiten en het opzetten van e-mailmarketingcampagnes. Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van de prestaties van de verschillende campagnes en het maken van rapportages met de verzamelde gegevens.

Aan het einde van de dag, bekijk je de resultaten van de verschillende campagnes en maak je een plan voor de volgende dag. Je werkt samen met het team om ideeën en strategieën te bedenken die de marketingactiviteiten voor de organisatie kunnen verbeteren. Als jij naast het meewerken nog een onderzoek wil uitvoeren gericht op online marketing is het bedrijf daar ook zeker geïnteresseerd in.

Dit ben jij

✔ Je hebt interesse in Online Marketing
✔ Proactief
✔ Zelfstandig
✔ Creatief
✔ Analytisch

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de mechanische componenten en er werken 16 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als uitdagend en informeel.

Je komt te werken op een afdeling marketing met twee collega’s. Zij houden zich bezig met alle marketing taken.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Uitdagend en creatief
local_bar
Gaan een keer per jaar weekendje weg