Stage online marketing bij een goedlopende webshop

Je gaat aan de slag met marketingtaken

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage ga jij voor je stagebedrijf aan de slag met online marketing in de breedste zin van het woord. Van Social Media tot SEO/SEA en het schrijven van content. Jij zorgt ervoor dat de marketing van jouw stagebedrijf verbeterd wordt. Met jouw frisse blik en kennis van de huidige online marketing mogelijkheden kom jij op gave ideeën die gebruikt kunnen worden.

Taken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld:
- Het schrijven van artikelen voor de website
- Het verbeteren van de vindbaarheid via de zoekmachines
- Het opzetten en beheren van advertenties in de zoekmachines
- Het analyseren van de vindbaarheid en hierop inspelen
- Het bijhouden van de social media pagina's
- Het schrijven en versturen van nieuwsbrieven via e-mail

Het zou mooi zijn als je zelf al wat ervaring hebt opgedaan met bovenstaand, als dit niet het geval is, dan is dat niet per se een probleem. Je werkt met twee jonge collega's op de marketing afdeling die ervaring hebben en je alles kunnen leren.

Zo ziet jouw dag eruit

Jij start jouw dag met een kop koffie en zorgt ervoor dat met de input van jouw werkzaamheden jouw stagebedrijf meer rendement haalt uit de online marketing activiteiten. Je analyseert de huidige activiteiten en zorgt ervoor dat dit verbeterd wordt. Daarnaast zorg jij voor een groter bereik bij de doelgroep via de social media kanalen van het bedrijf.

Als jij naast het meewerken nog een onderzoek wil uitvoeren gericht op online marketing is het bedrijf daar ook zeker geïnteresseerd in.

Dit ben jij

Herken jij jezelf in de onderstaande punten
✔ Je hebt interesse in Online Marketing
✔ Je hebt interesse in logistiek
✔ Proactief
✔ Zelfstandig
✔ Creatief
✔ Analytisch
✔ Assertief

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief als (succesvolle) webshop in de hedendaagse wereld. Er werken ongeveer 10 medewerkers binnen de organisatie en de sfeer is te omschrijven als informeel en hard werkend.

Je komt op een afdeling te zitten 2 andere collega's. Jullie zitten met z'n 3e op kantoor met het magazijn er naast. Je zit dus dicht bij het vuur en kan ten alle tijden vragen stellen of je collega's helpen op de werk vloer.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Verder zou de organisatie het ook erg leuk vinden

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, bij het station staan stationsfietsen die je kan pakken en vanaf daar is het 5 minuten fietsen, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel en groeiend
local_bar
Ze hebben net een nieuwe locatie