Stage communicatie webredactie

Je wordt onderdeel van het redactieteam

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage ga je meewerken op marketing en communicatie gebied. Je gaat je voor het stagebedrijf onder andere bezig houden met het schrijven van artikelen, het opstellen van nieuwsbrieven en het onderhouden van delen van de website. Binnen die activiteiten kan je aan de slag met je eigen ideeën en creativiteit.
Het uiteindelijk doel van al die content is het genereren van traffic richting de website(s).

Er wordt op dit moment nog weinig gebruik gemaakt van social media, omdat de doelgroep van het stagebedrijf iets ouder is dan gemiddeld. Toch zien ze dat ook binnen deze doelgroep, social media steeds belangrijker wordt. Je zal dus ook op social media gebied een grote bijdrage kunnen leveren.

Binnen deze positief leer je om te gaan met verantwoordelijkheid door zelf taken op te pakken en zelfstandig te werken. Natuurlijk leer je van je collega's en andere actieve stagiaires.

Zo ziet jouw dag eruit

Zie jij jezelf al als stagiair binnen dit bedrijf een grote rol op je nemen binnen marketing en communicatie? Iedere week start je met het terugkijken op de week er voor. Er zijn nog andere stagiaires actief, waarmee je constant kan schakelen over de vorderingen. De werkzaamheden wisselen tussen de vakgebieden van marketing en communicatie. Op die manier hou je de dagen afwisselend en leer je van mensen met jaren ervaring.

Naast het creëren van content, ga je je ook bezighouden met het laatste nieuws. Op die manier kan je ook aan de slag met bijvoorbeeld persberichten. Ben je daarnaast ook creatief met beeld? Dan krijg je alle ruimte om dit toe te passen.

Dit ben jij

- Zelfstandig en volwassen
- Inlevingsvermogen
- Vlotte pen en communicatief vaardig
- Op zoek naar uitdaging en niet op je mondje gevallen

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een uitgeverij en er werken 70 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel. Er zijn verschillende afdelingen zoals: marketing, redactie, communicatie en design.

Je komt te werken op de afdeling redactie. Zij houden zich bezig met het creëren van content en het verhogen van het aantal bezoekers op de website.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.
Jouw stagebegeleider is een ervaren iemand die al jaren stagiaires begeleid! Kortom, voldoende te leren dus!
Het bedrijf is perfect te bereiken met het openbaar vervoer (het station is naast de deur), dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Dynamisch
local_bar
Je werkt met meerdere stagiaires samen