Meewerkstage sales in de retail

Je gaat deze organisatie ondersteunen in de verkoop en online marketing

Dit ga je leren

De organisatie wil zich graag beter profileren en jij gaat ze daar tijdens jouw stage bij helpen. Ze willen graag de naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten, maar daarnaast ook dat jij je gaat bezig houden met sales. Jouw toekomstige stagebedrijf heeft twee verschillende doelgroepen. Beide doelgroepen worden ook op een andere manier benaderd en het is aan jou de taak om hierop in te spelen.

De tijd die jij besteed aan verkoop en marketing is zelf te verdelen, afhankelijk waar jouw interesses liggen. Tijdens jouw verkoopwerkzaamheden zal jij je vooral bezig houden met de klant zo goed mogelijk helpen, maar daarnaast ook iets extra's te verkopen (cross-selling). Op het gebied van marketing heeft jouw toekomstige stagebedrijf het al goed voor elkaar, maar toch hier kan meer uitgehaald worden. Ben jij die commerciële stagiair die het leuk vind om ideeën in de praktijk te brengen? Wil jij aan de slag met het maken van mooie deals of leuke manieren om content te creëren? Voor deze stage is het wel wel belangrijk dat jij minimaal 4 dagen per week mee kan werken. Als dit ook op zaterdag kan zou dit helemaal perfect zijn, maar geen verplichting. Uiteraard ben je doordeweeks dan ook een extra dag vrij.

Werkzaamheden waar jij mee te maken krijgt:
- Meewerken in de verkoop (bij goede resultaten resulteert dit in een mooie bonus!)
- Offertes maken
- Aftersales
- Social media content maken

Alles is mogelijk en tijdens jouw stage ga je hiermee aan de slag. De organisatie wil op meerdere manier groeien en zoeken nu een commerciële en communicatief vaardige topper die hen gaat ondersteunen hierbij!

Zo ziet jouw dag eruit

Uiteraard begint jouw dag eerst met een goede kop koffie of thee. Daarna heb je een verkooptraining op de planning staan waarbij je leert hoe je beter met klanten leert omgaan, maar ook wat de nieuwste ontwikkeleingen zijn in de markt. Vervolgens ga je de lesstof direct in de praktijk toepassen. Dit betekent dat jij klanten zo goed mogelijk gaat helpen door de behoeftes en wensen te achterhalen. Geen dag zal dan ook hetzelfde zijn!

Dit ben jij

✔ Commercieel
✔ Pro-actief
✔ Enthousiast
✔ Je vindt het leuk om te werken in een mannencultuur!

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in Tuin & Hovenier en er werken 20+ medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen vervoer is aan te raden, maar niet noodzakelijk.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Vrijdagmiddagborrel