Afstudeerstage opzetten toekomststrategie!

Jij gaat aan de slag met het ontwikkelen van een gedegen toekomststrategie!

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij je richten op het opzetten van een gedegen toekomststrategie. Sinds enkele jaren beheert en exploiteert de organisatie zelfstandig (sport)zalen, partycentra en dorpshuizen in de gemeente.
De stichting heeft als missie om sociaal-maatschappelijke activiteiten in de omliggende gemeenten tegen acceptabele kosten mogelijk maken. Zo dragen zij bij aan de onderlinge verbondenheid van de bewoners in de regio, op deze manier versterken zij de sociale cohesie en houden zij de dorpen levendig. Om deze sociaal-maatschappelijke activiteiten (financieel) mogelijk te maken heeft de stichting vanuit de gemeente een zogenaamde bruidsschat verkregen om de komende 15 jaar deze maatschappelijke activiteiten uit te voeren. Daarnaast verzorgt de stichting tevens bruiloften, verjaardagen en zakelijke bijeenkomsten op commerciële basis om zo genoeg inkomsten te generen.

De organisatie wil dat jij als afstudeerstagiaire aan de slag gaat met een langetermijnstrategie die uitzicht biedt op een langere levensduur van de Stichting. De veranderingsmogelijkheden van de Stichting worden echter beperkt door o.a. de verplichtingen welke zijn aangegaan bij de verzelfstandiging en de positie in de plaatselijke gemeenschap. De centrale vraag is dan ook: hoe komt de stichting tot een langetermijnstrategie.

Je zal werken aan een onderzoek naar het proces om te komen tot een langetermijnstrategie. Jij bent in staat een proces te vinden dat aansluit bij de organisatie, gelet op de omvang, het DNA, de capaciteiten, etc. Je onderzoek mondt uit in een concreet stappenplan waar de organisatie mee verder kan. Het bedrijf wil dit daadwerkelijk gaan implementeren dus het is jouw taak om duidelijke stappen in kaart te brengen en deze te beschrijven. Zaken waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld het doen van een marktanalyse, concurrentieanalyse, het uitvoeren van een marketingonderzoek, het analyseren van de financiële gevolgen en nog veel meer!

Kortom een toffe en uitdagende stage waar jij als afstudeerder echt iets kan toevoegen! Ben jij zelfstandig, gedreven en wil je echt iets toevoegen? Dan is dit je kans!

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw onderzoeksrapport wordt de houvast voor deze organisatie. Je ondersteunt hen in hun groeidoelstellingen en presenteert een plan waar zij verder mee aan de slag kunnen. In dit bedrijf word jij niet gezien als afstudeerstagiair, maar als volledig werknemer. Je zult dus ook serieus worden genomen in de dingen die je doet en de dingen die je zegt. Dit maakt het leuk om je afstudeerperiode te volbrengen. Wel heb je het voordeel niet mee te hoeven werken, je kan dus volledig je focus leggen op je onderzoek!

Dit ben jij

- Je bent ondernemend en creatief ingesteld
- Je beschikt over een sociale houding en durft een gesprek aan te gaan
- Je Kunt zelfstandig en accuraat werken
- Je bent dienstverlenend en flexibel ingesteld

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is gespecialiseerd in het exploiteren van (sport)zalen, partycentra en dorpshuizen in de gemeente. De stichting heeft als missie om sociaal-maatschappelijke activiteiten in de omliggende gemeenten tegen acceptabele kosten mogelijk maken. Zo dragen zij bij aan de onderlinge verbondenheid van de bewoners in de regio, op deze manier versterken zij de sociale cohesie en houden zij de dorpen levendig. Je komt te werken op de vestiging in Giessenburg en staat in direct contact met 4/5 medewerkers, verder werken er in verschillende functies nog zo'n 65 medewerkers in verschillende functies.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Open en innovatief
local_bar
Maatschappelijk verantwoord