Stage of afstudeerstage werktuigbouwkunde

Je gaat bezig met ontwerpen van een aansluitbox

Dit ga je leren

Jij gaat als Werktuigbouwkundige een mooi project uitvoeren op de engineeringsafdeling. Jouw taken zullen bestaan uit het construeren en maken van berekeningen. Het bedrijf werkt samen met verschillende zusterorganisaties en ze zijn nu bezig met het ontwerpen van een zogeheten aansluitbox. Deze box zit aan gesloten op panelen die onderdeel uitmaken van een klimaatplafond. De box moet de panelen modulair maken en een plug & play functie hebben. Water, lucht en IP kabel worden hierop aangesloten.

Op dit moment bestaat er een prototype van de box, maar het is aan jou om deze te finetunen en te optimaliseren. Je gaat kijken naar de grootte, aansluitingen, onderscheid tussen openingen in inches en centimeters en eventuele dubbele verbindingen.

Het is aan jou om een advies te geven en een ontwerp te maken, zodat de organisatie hier mee aan de slag kan gaan.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw stage resulteert in een significante bijdrage in de dagelijkse werkzaamheden op engineeringsgebied. Jij gaat een frisse blik in dit bedrijf geven, zodat bijvoorbeeld de engineeringsafdeling zich verder kan optimaliseren. Wanneer je vragen hebt, kun je altijd terecht bij je stagebegeleider die jouw specifiek zal helpen met alle vragen die je hebt, zodat jij optimaal kunt presteren.

Je gaat aan de slag met constructietekeningen, assemblage, kosten en leveranciers.
Je krijgt alle ruimte voor het onderzoek en er is zelfs mogelijkheid om thuis te werken.

Dit ben jij

- Gedreven
- Communicatief vaardig
- Creatief
- Zelfstandig

Over dit bedrijf

Onze opdrachtgever heeft zich gespecialiseerd in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, luchtbehandelingapparatuur, ventilatiesystemen voor parkeergarages en luchtverdeel- en regeltechniek. Hierdoor kunnen zij zich met recht opwerpen als totaalleverancier van onder meer comfort, veiligheid, behaaglijkheid en optimale woon- en werkomgevingen. Het bedrijf neemt dan ook een belangrijke plaats in in de installatieketen, als partner van onder meer de opdrachtgever, adviseur, architect en installateur. Of het nu gaat om standaardvoorzieningen of speciaal ontwikkelde -tailor made- oplossingen, zij verplichten zich tot het leveren van een eindproduct of dienst waarmee kwalitatief voldaan wordt aan de hoogste standaards. Elke oplossing wordt flexibel en efficiënt afgestemd op de functionele eisen van de klant.

Het bedrijf telt ongeveer 200 fulltime medewerkers verdeeld over twee vestigingen. De vestiging waar jij als student werkzaam zal zijn is in Purmerend hier werken 70 werknemers, van werkplaats tot engineering en management. Tot voor kort besteedde onze werkgever alle assemblage uit maar ongeveer een half jaar geleden is er voor gekozen deze zelf op te pakken. Jij als student zal de spil zijn tussen werkplaats, engineering en de werkvoorbereiding. Naast de assemblage is er ook een heus testcentrum aanwezig, hier worden alle nieuwe producten uitvoerig getest en eventueel verbeterd waar nodig.

Hoewel het een groot, internationaal opererend bedrijf is, is er sprake van een zeer open sfeer. Deuren staan altijd open en aan begeleiding is geen gebrek.

Grote afzetmarkten zijn onder anderen naast Nederland; Engeland, VS en Midden Oosten. Vooral de markten in het Midden Oosten en Engeland trekken weer aan. Hierdoor is er veel werk, wellicht ben jij de student die via deze opdracht bij kan dragen aan de efficiëntie!
group
100+ medewerkers
mood
Open en dynamisch
local_bar
Internationaal actief!