Stage of afstudeerstage werktuigbouwkunde

Je gaat aan de slag met een allround technisch vraagstuk

Dit ga je leren

Als student werktuigbouwkunde ga jij aan een project werken met een duidelijke kop en staart. Jouw toekomstige stagebedrijf ontwikkeld installaties / systemen om lucht te filteren in bijvoorbeeld een cabine van een graafmachine. Dit doen ze omdat machinisten vaak te maken krijgen met vervuilde lucht op een bouwplaats. Deze systemen worden dus op bijvoorbeeld een dieplader geplaatst en zorgt voor schone lucht in de cabine waar de machinist werkt.

Omdat deze machines steeds voller worden gebouwd, wordt het steeds moeilijker om deze installaties kwijt te kunnen op de machines. Er zijn legio types / merken waarop de installaties geïnstalleerd kunnen worden.

Als student ga jij kritisch kijken naar de machines die het meest verkocht worden, op welke machines de installatie het snelst / makkelijkst geïnstalleerd kan worden en voor die types ga jij aan de slag met het ontwikkelen van bepaalde beugels om de installatie te vereenvoudigen.

Daarnaast ga jij ook kijken naar het gehele proces. Hoe kun je zo efficiënt mogelijk te werk gaan, hoe moet de inkoop gefaciliteerd worden, hoe stroomlijn je de interne bedrijfsprocessen etc.

Dit omschrijft de veelzijdigheid van deze opdracht. Je gaat voorwerk doen om te kijken op welke klanten / types jouw stagebedrijf zich moet richten. Je gaat ontwerpen maken / intekenen (in Solidworks), zodat je ook daadwerkelijk een 'eindproduct' oplevert en je gaat kijken naar de meest efficiënte manier van werken, zodat de organisatie hier de komende jaren mee vooruit kan.

Zo ziet jouw dag eruit

Aan jouw project zit een duidelijke kop en staart. Je hebt volledige focus op dit project, wat in het teken staat van efficiënter en slimmer werken. Je wordt begeleid door twee zeer begane werktuigbouwkundig engineers, die jou van alle informatie kunnen voorzien. Dit zijn echte vakmensen, waar je ontzettend veel van kan leren.

Dit ben jij

- Leergierig
- Niet bang om fouten te maken
- Niewsgierig
- Kennis van Solidworks
- WTB-achtergrond

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de luchtzuivering en er werken 20+ medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel

Je komt te werken op een afdeling engineering met 2 directe collega’s. Zij houden zich bezig met het ontwikkelen van de systemen. Je krijgt bij dit bedrijf erg goede begeleiding van twee doorgewinterde engineers en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is minder goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto zou het een stuk handiger maken.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Gave branche!