Community Manager stage bij een game developer

Help de organisatie met het bereiken van hun doelgroep

Dit ga je leren

Ben jij op zoek naar een marketing/communicatie stage per september en heb jij daarnaast interesse in game development? Lees dan snel verder!

Toen de app-winkels tien jaar geleden werden geïntroduceerd, werd mobiel al snel het grootste gamesplatform. En nu vindt er een nieuwe verschuiving plaats, omdat miljoenen mensen spellen spelen en deze direct delen met vrienden via hun sociale of berichten-apps, zoals via Facebook, Twitter, Instagram...

Jouw toekomstige stagebedrijf is een pionier in deze nieuwe ruimte en heeft veel succesvolle spellen naar berichtenplatforms gebracht, waaronder Angry Birds, Battleship en Daily Sudoku, dat het nummer 1-sudoku-spel op Facebook was.

Waar ga jij mee aan de slag, tijdens jouw stage als Community Manager?
• Je zult nauw samenwerken met het game team(s) en de product manager
• Je bedenkt leuke manieren om de community betrokken en actief te houden
• Contentkalenders maken
• Game-updates en nieuwe spellen promoten
• Dagelijkse/wekelijkse inhoud posten
• Problemen die uit de community naar voren komen bijhouden
• Gebruikers ondersteunen (reageren op vragen/klachten)

Daarnaast ben Je verantwoordelijk voor het plaatsen van berichten op de Facebook community(s) en game-pagina's. En je zult sociale media profielen/pagina's aanmaken voor nieuwe spellen waar je regelmatige updates van onze nieuwe en actieve titels plaatst.

Benieuwd naar meer informatie of geïnteresseerd in een kennismaking bij het bedrijf? Laat dan snel je interesse achter of neem telefonisch contact met mij op!

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw toekomstige stagebedrijf is een dynamische organisatie in de gamingwereld en is gevestigd in een prachtig grachtenpand in het centrum van Amsterdam. Je zult werken in een internationale omgeving met jonge en enthousiaste collega's. Jouw collega's komen van over de hele wereld om mobiele spellen te ontwerpen en te creëren.

Het bedrijf is een kleine organisatie met korte communicatielijnen, maar met grote ambities wat resulteert in grotere en uitgebreidere projecten en spellen. Je zult werken in een open en informeel team met een prettige werkomgeving.
Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het echte leven als op sociale platforms
• Je bent gepassioneerd over berichten en verhalen die je deelt op verschillende sociale media platforms
• Je bedenkt ideeën en schrijft en creëert boeiende berichten in samenwerking met het kunstteam
• Je begrijpt sociale netwerken en wat gamers motiveert
• Je bent creatief en proactief
• Sociale media en betrokkenheid creëren zijn jouw passie

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in Amsterdam als game developer en er werken 40 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als Informeel. Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel)

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel en open
local_bar
Goede begeleiding en internationaal bedrijf!