Stage of afstudeerstage finance en control

Jij gaat aan de slag met kostprijs calculatie

Dit ga je leren

Zoek jij op korte termijn nog een stage of afstudeerstage richting finance in de regio Utrecht? Of zoek jij per september 2023 een stage/afstudeerstage en kan jij al eerder in een bijbaan starten? Lees dan snel verder!

Tijdens jouw stage of afstudeerstage ga je bij dit stagebedrijf aan de slag met een bedrijfseconomisch vraagstuk. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan kostprijsberekeningen van de producten met als doel dat het bedrijf betere strategische keuzes kan maken en beter inzicht heeft in de begroting. Hiermee kun jij dus prognoses maken voor de toekomst. Uiteindelijk geef jij een advies aan het management over de knelpunten die jij gevonden hebt in de kosten en andere financiële gegevens. Laat hen jouw verbetervoorstel weten!

Daarnaast zal je diverse werkzaamheden op finance gebied oppakken. Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:

- Contractbeheer
- Kostprijscalculatie
- Financiële administratie
- Advies geven aan het management

Als afstudeerder krijg je twee dagen per week de tijd voor je afstudeeronderzoek. De overige dagen werk je mee op de finance afdeling. Verder zullen de meewerktaken ook bijdragen aan de kwaliteit van je onderzoek.

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint jouw dag met een kopje koffie, maakt een praatje met je collega's en bekijkt in jouw agenda wat er vandaag op de planning staat. Hierna ga je direct aan de slag met de taken die je die dag moet gaan doen. Voor vragen kun je altijd bij je stagebegeleider terecht. Door jouw kennis van het vak help je het bedrijf met het efficiënter lopen van processen en het up-to-date houden van de kostprijsberekeningen.

Let op: tijdens deze stage of afstudeerstage zal je voornamelijk op kantoor werkzaam zijn. De organisatie heeft voldoende werkplekken

Dit ben jij

- Gestructureerd
- Je bent in staat verbanden te leggen
- Analytisch sterk
- Kennis van Excel
- Bij voorkeur volg je de hbo opleiding finance & control (bedrijfseconomie) of accountancy

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf verkoopt en verhuurt eigen producten en zijn actief in de horecabranche, en er werken 50+ medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig. Ook hebben ze vestigingen in België en Duitsland.

Je komt te werken op binnen de financiële administratie met een aantal collega’s. Zij houden zich bezig met onder andere facturatie en incasso's.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Goed om te weten: jouw stagebegeleider heeft een accountancy achtergrond. Ook heeft dit bedrijf al jaren ervaring met hbo-studenten, je kan dus rekenen op goede begeleiding!

Het bedrijf is niet heel goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto kan handig zijn.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel