Stage Finance

Het samenstellen van jaarafrekeningen,, meedraaien op de finance afdeling en gaat echt de cijfers in duiken

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage leer je bij dit stagebedrijf veel over corporate finance en M&A, zij werken voor verschillende opdrachtgevers en doen aan financieel en organisatorisch advies.

Thema's die je tegen gaat komen zijn:
opkoop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, management buy-ins, waardebepalingen, financieringen en strategisch advies.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
-Het uitvoeren van waarderingsanalyses (o.a. DCF en market multiples);
-Het uitvoeren van markt- en concurrentieanalyses (waaronder het zoeken van overnamekandidaten);
-Het opstellen van presentaties en pitches;
-Het opstellen van informatie- en financieringsmemoranda;
-Waar mogelijk assisteren bij uitvoering van koop- en verkooptrajecten;

Een kleinschalig bedrijf dat op zoek is naar een hardwerkende kracht die goed is in het overzicht houden op cijfers. Deze organisatie zorgt voor een optimaal klantadvies met wat resulteert in hun lijfspreuk: Achter de komma is leuk, voor de komma is leuker!

Zo ziet jouw dag eruit

Met het finance team starten jullie de dag gezamenlijk, jullie nemen de lopende projecten en de status daarvan door en jullie verdelen de taken van die dag. Jij bent echt verantwoordelijk voor je eigen gedeelte maar krijgt natuurlijk altijd hulp van de financiële experts die werkzaam zijn binnen het bedrijf.

Dit ben jij

Heb jij een professionele en zakelijke houding? Affiniteit met ondernemerschap en finance? Ben jij communicatief- en sociaal vaardig? Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal uitstekend? En ben jij een kei in Excel? Dan zoeken wij jou!

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de financiële sector en er werken ruim 20 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een afdeling met ervaren en gezellige collega’s. Zij houden zich bezig met accountancy, consultancy en finance & control.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Tafeltennistafel aanwezig