Stage of afstudeerstage online marketing

Uitdagende online marketingstage bij een groothandel

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage ga jij voor je stagebedrijf aan de slag met online marketing in de breedste zin van het woord. Van Social Media tot SEO/SEA en het schrijven van content. Jij zorgt ervoor dat de marketing van jouw stagebedrijf verbeterd wordt. Met jouw frisse blik en kennis van de huidige online marketing mogelijkheden kom jij op gave ideeën die gebruikt kunnen worden.

Taken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld:
- Het schrijven van artikelen voor de website
- Het verbeteren van de vindbaarheid via de zoekmachines
- Het opzetten en beheren van advertenties in de zoekmachines
- Het analyseren van de vindbaarheid en hierop inspelen
- Het bijhouden van de social media pagina's
- Het schrijven en versturen van nieuwsbrieven via e-mail

De invulling van deze taken is gebaseerd op een marktonderzoek dat jij uit zal voeren. Het is voor deze organisatie belangrijk om in kaart te brengen wat de concurrentie en andere grote partijen doen, zodat daar van geleerd kan worden. Aan de hand van dit onderzoek zal jij een adviesplan opstellen. Dit zou kunnen betekenen dat er een herpositionering van de prijs nodig is, maar ook bijvoorbeeld dat het bedrijf zich op een andere manier zal moeten profileren.

Zo ziet jouw dag eruit

Jij start jouw dag met een kop koffie en zorgt ervoor dat met de input van jouw werkzaamheden jouw stagebedrijf meer rendement haalt uit de online marketing activiteiten. Je analyseert de huidige activiteiten en zorgt ervoor dat dit verbeterd wordt.

Naast het oppakken van de online marketingactiviteiten is er dus ook voldoende ruimte voor het uitvoeren van een onderzoek. Het is aan jou om de richting te bepalen die de organisatie op zal gaan op het gebied van online marketing.

Het belangrijkste is dat je je bezig zal gaan houden met SEO. Hiervoor zal je ook een training krijgen van een externe partij, op kosten van jouw stagebedrijf. Daarnaast zou je je bezig kunnen gaan houden bijvoorbeeld het volgende: blogs, Youtube, mailchimp.
Op dit moment zijn ook de afbeeldingen op de website verkeerd benoemd, ook de optimalisatie daarvan zou jij op kunnen pakken.

Dit ben jij

- Vakbekwaam
- Vlot persoon
- Leergierig
- Commercieel

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een leverancier van technische producten en er werken internationaal bijna 100 medewerkers binnen het bedrijf. In Nederland werken er 23 medewerkers op locatie. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als zeer informeel.

Je krijgt een eigen werkplek en er is mogelijkheid voor cursussen en trainingen.
Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is prima te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
gemoedelijke werksfeer, collega's zijn heel behulpzaam