Stage of afstudeerstage procesoptimalisatie

Optimaliseren van processen tussen afdelingen

Dit ga je leren

In jouw stage ga je aan de slag met het optimaliseren van de processen binnen jouw toekomstige stagebedrijf. Je kunt hierbij denken aan een analyse van de huidige processen, faalkosten, risico’s en kwaliteit en het interviewen van medewerkers. Aan de hand van jouw analyse bepaal je verbeterpunten en schrijf je een rapport met daarin jouw advies voor een procesoptimalisatie. Het gaat hierbij vooral om het optimaliseren van processen tussen afdelingen. Samen met de zittende HR-adviseur ga jij dit bedrijf een stapje verder helpen.

Door huidige processen visueel te maken en met flowcharts te werken, zorg jij er voor dat de aangeleverde verbeterpunten te snappen zijn door iedere laag van de organisatie.
De aanleiding van het vraagstuk is de groeifase waarin het bedrijf nu zit. In een aantal jaar tijd is de organisatie gegroeid van 6 naar 26 man. Het is de bedoeling dat deze groei op die manier door blijft gaan, maar met de huidige bedrijfsvoering gaat dat niet lukken.

Het is aan jou om met een verbetervoorstel te komen en om er op die manier voor te zorgen dat de bedrijfsvoering de gestelde groeidoelstellingen kan gaan ondersteunen.

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als stagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de processen. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. In dit bedrijf telt ieders mening, dus ook die van jou! Je zal sparren met collega's op de inkoop- en verkoopafdeling, in de werkplaats en met de directie.

Een kop koffie en een praatje met je collega’s is iets waar je de dag mee begint om rustig op te starten.
Kun je met je enthousiasme ook de medewerkers overtuigen van het nut van jouw rapport? Dan heeft dit bedrijf jou nodig.

Dit ben jij

- Je kan tegen een stootje;
- Bedrijfskundige achtergrond;
- Kan zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten;
- Je bent pragmatisch ingesteld;
- proactief

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in verkoop van smeermiddelen en er werken meer dan 20 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een afdeling HR met verschillende collega’s. Zij houden zich momenteel bezig met het in kaart brengen van functieprofielen en de bedrijfscultuur.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is prima te bereiken. Vanaf het station van Heerhugowaard reis je met de bus, welke stopt op de hoek van de straat waar jouw stagebedrijf gevestigd is.
group
20+ medewerkers
mood
Gemoedelijk
local_bar
Goede begeleiding