Youri van der Poel bij NOMI Co-Packing B.V.

De zoektocht naar een onderzoeksstage en de eerste paar weken van Youri...

Mijn stage is 'uitslapen'!

Hallo allemaal!

dfe8b04768e47843b06a29fc4a93dbe5.png

Mijn naam is Youri, 21 jaar, en ik studeer op dit moment voor mijn HBO Bachelor Logistics Management aan de Hogeschool Rotterdam. Een interessante opleiding met een heel erg breed assortiment aan potentiële toekomstige banen.

Op dit moment doe ik mijn 3de jaars onderzoekstage bij NOMI Co-Packing B.V. in Etten-Leur. NOMI Co-Packing B.V. is al ruim 30 jaar specialist in het verpakken van fast moving consumer goods. In opdracht van haar opdrachtgevers, verricht NOMI allerlei werkzaamheden met betrekking tot het samenstellen, afvullen en verpakken van diverse (promotionele) productcombinaties, met behulp van diverse verpakkingsmaterialen. De afnemers van NOMI zijn diverse A-merken, denk hierbij aan onder andere Haribo, Mars, Verkade en Festivaldi.

De zoektocht

Zo rond december 2016 ben ik begonnen met het actief zoeken van een stageplaats. De deadline om het stageplan in te leveren was juni 2017. Naar mijn mening bracht mij dit in staat mijzelf goed te oriënteren op de soort bedrijven die bij mij passen en natuurlijk op zoek te gaan naar die passende leuke stageopdracht! Ik was dus ruim op tijd. Aan jullie dan ook het advies dit vooral ook te doen. Je kunt beter vroeg beginnen om zeker te zijn van een passende en interessante plaats en opdracht, dan op het einde genoegen te nemen met een opdracht en organisatie die je toch niet helemaal ziet zitten.

Gestart met zoeken was ik binnen mijn eigen netwerk; dit face-to-face, op LinkedIn en op Facebook een oproep geplaatst om te zien of er personen waren binnen dat netwerk die eventueel binnen hun organisatie een plaats voor mij konden bemachtigen of creëren, of eventueel iemand kende die hiertoe in staat was. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik als ex-MBO’er, met al diverse stage-ervaringen, weer erg veel binnen dezelfde organisatiekringen werd betrokken. Maar ik wilde graag eens wat anders.. ja.. en dan?

Sommige mensen zien het als ‘the last way out’, maar ik zag het juist als dé tool om die stage te vinden die ik zo graag wilde: het internet. Ik ben gewoon gaan zoeken naar stagevacatures, waarnaar ik al snel uitkwam op een vacature van Studentenbureau.nl. Naar een sollicitatie uitgezet te hebben naar aanleiding van de vacature die mij aansprak, mocht ik op gesprek komen om te zien of er een match was. Na een fijn en vooral ook duidelijk gesprek met de recruiter van StudentenBureau en later met NOMI was ‘the deal’ al snel rond en had ik een passende stageplaats gevonden in Etten-Leur!

De eerste weken

Op dit moment ben ik alweer begonnen aan mijn 4de week bij NOMI. En, tot dusver, heb ik het heel erg naar mijn zin! Vergeleken met mijn studie in Rotterdam kan ik op dit moment zelfs ‘uitslapen’!

Als ik kijk naar de stage zelf en om een goed en betrouwbaar onderzoek te kunnen doen, dien je als stagiair de vrijheid te krijgen om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf conclusies te trekken. Bij NOMI krijg je deze vrijheid ruimschoots en zijn er altijd collega’s die je uit de brand helpen als je er even niet uit komt. Een prettige omgeving dus om je onderzoek te doen!

Daarnaast zit ik met een andere stagiair op kantoor. Hij studeert Logistics Engineering wat sparren en uitwisselen van informatie mogelijk maakt. We kunnen elkaar ook helpen indien een van ons ergens tegenaan loopt. Een mooie bijkomstigheid en zeker ook een goede stimulans om hard door te blijven werken!

Mijn eerste weken bij NOMI waren productief, leerzaam en vooral ook weer een mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen van een totaal andere organisatie als dat ik gewend ben.

Als tip aan jullie: ga blanco die eerste week in en laat alles op je inspelen. Het is altijd even wennen om weer in een nieuwe omgeving te moeten starten, maar door open, betrokken en proactief te zijn, voel je jezelf zo op je plek.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.