Nina Janssen bij Hufema Machinefabriek

De eerste dag en tips en tricks van Nina

Help! Ik ga afstuderen!!

Hallo! 9e12ecb9bf9fc7c88d4cc5a08134c47f.jpegIk ben Nina Janssen, student People and Business management te Sittard. Ik ben 25 jaar oud en woon in Weert.

Deze week ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij Hufema Machinefabriek in Maarheeze. Ik wil in 3 blogs graag met jullie delen wat ik leuk vind aan afstuderen, waar ik tegen aan loop en natuurlijk komen er tips & trics voorbij die ik graag mee wil geven!

Ik zou zeggen, veel leesplezier! En als je binnenkort begint met afstuderen, heel veel succes!

De eerste dag

Heel spannend! Vandaag begin ik met afstuderen bij Hufema Machinefabriek.
Lekker dichtbij, kan ik met de fiets gaan. Dus ik stap om half 8 braaf op mijn fiets naar Maarheeze. Natuurlijk is het Nederlandse weer lekker voorspelbaar en kom ik in een wolkenbreuk terecht. Just great -_-

Ik kwam 5 minuten te laat en ik was helemaal doorweekt! Gelukkig hadden ze het met me te doen en was het mij vergeven dat ik te laat was. Ik kreeg een warm kopje thee en een handdoek.

Zo mocht ik mijn eerste werkdag beginnen. Het was een typische eerste dag. Mijzelf voorstellen aan iedereen, babbeltjes maken over het bedrijf, wachten en vragen of ik iets kon doen ect.

Na mijn eerste dag was ik heel moe maar wel voldaan. Op naar de rest van de week!

Tips and trics

De eerste week is altijd super spannend! Toch zijn mij een paar dingen opgevallen die ik jullie mee wil geven voor als jullie gaan afstuderen.

  • Maak een planning voor wanneer je aan je scriptie gaat werken (bijvoorbeeld maandag en dinsdag of in de ochtend- of middaguren).
  • Probeer iedere week een momentje in te plannen om met je stagebegeleider te praten. Vraag ook gelijk of je stagebegeleider tevreden is over je of dat er dingen zijn waar je nog aan mag werken.
  • Stel jezelf voor in de pauze als iedereen er is. Zo hoef je niet naar iedereen toe te lopen een vergeet je ook niemand.
  • Zoek oefeningen die je op je stoel kan doen. Vaak zit je op het kantoor en moet je lang zitten. Ik heb er zelfs spierpijn van gehad! Dus, ieder half uurtje even een oefening :).
  • Zoek je nog een (afstudeer)stage en weet je niet zo goed waar je terecht kan? Neem contact op met studentenbureau! Zij hebben mij ook geholpen om een opdracht en een bedrijf te vinden die bij mij past.

5d5acf4f5fe5124019c16a59892d0ed7.png

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.