Carmen Meijer bij DuPho

De eerste twee weken van Carmen...

Afstuderen; Waar begin je?


Precies twee weken geleden stapte ik binnen bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerscriptie ga schrijven. Nu, twee weken later, kan ik zeggen dat ik zwembandjes heb gevonden om te blijven drijven. Aan het begin was ik erg zoekende naar wat ik precies moest doen en wat er van mij verwacht werd. Een beetje het gevoel als je een hap zeewater binnenkrijgt omdat je je hoofd niet boven water kan houden. Al snel kwam ik erachter dat door initiatief te nemen en leergierig te zijn, je al een heel eind komt. Ik schoof bij iedereen aan het bureau om vragen te stellen over de vereniging en wat hun visie is op het probleem. Een hele hoop informatie kwam binnen en deze moest gefilterd worden. Hoe pak je dat aan? Waar begin je?

Ik heb voor mezelf een overzicht gemaakt met alle aspecten die binnen het communicatieprobleem van de vereniging vallen. Per aspect heb ik sub-onderwerpen gemaakt en daar heb ik beschreven wat de huidige situatie is, hoe zij het anders zouden willen en wat mijn eigen visie hierop is. Door een helder overzicht te ontwikkelen kon ik na mijn eerste week opgelucht ademhalen.

Waar ik de afgelopen twee weken tegenaan liep was dat je erg op jezelf aangewezen bent. Als jij niets vraagt, komt niemand uit zichzelf met de juiste informatie naar je toe. Dat is hartstikke normaal, maar voor niet iedereen even makkelijk om mee om te gaan. Door mijn opleiding word ik neergezet als zzp’er maar een dergelijk onderzoek als dit heb ik nog nooit in mijn eentje uitgevoerd. Lezen, lezen en lezen, dat is wat ik iedereen kan aanraden. Neem alle informatie die je tot je beschikking hebt goed door, schrijf de belangrijkste dingen op en probeer een beeld te visualiseren over hoe je het einddoel gaat bereiken.

0298347808e193b0d0c464ba1a9c8a4a.jpeg

Beetje bij beetje krijg ik nu een idee wat er precies van mij verwacht wordt de aankomende maanden. Hoe ik het ga klaarspelen om binnen nu en 4 maanden een heel onderzoek, marketingcommunicatiestrategie en communicatiemiddelen ga neer te zetten is nog wel redelijk beangstigend. Ik probeer mezelf maar wijs te maken dat iedereen het ooit wel haalt, dus ik ook! Een beetje vertrouwen hebben en veel met mensen erover praten, dan kom je er wel. :)

Mocht je vragen hebben of willen sparren over jouw afstudeerstage, dan hoor ik dat graag!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.