"Durf te zeggen wat je zoekt!"

Daylison bij FFC

Wij hielpen student Daylison, oftewel Dayli, aan een stage bij Franchise Friendly Concepts. Sander Koot, die hem aan een stage heeft geholpen, heeft hem een aantal vragen gesteld over zijn stage.

1. Waar loop je momenteel stage?

Bij FFC, dit staat voor Franchise Friendly Concepts. Het is een holding die de franchiseformules voor Kwalitaria en Delifrance beheert. Ze hebben het overzicht op de te ondernemen acties en activiteiten. Daarnaast verzorgen ze de input en materiaal voor de marketing, zoals de marketingcampagnes, de e-mailacties en het promomateriaal.

2. Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

De dag begint met een kop thee op het kantoor, koffie drinken doe ik niet! Daarna klap ik mijn laptop open en check ik mijn agenda. Ik kijk welke e-mailacties en activiteiten gepland staan en ga dan samen met een collega het doel bepalen voor de dag.

De activiteiten per dag variëren. Vaak ben ik bezig met het creëren van content voor de e-mail acties. De content moet aansluiten bij de boodschap die we willen communiceren. Daarnaast moet de marketingcampagne ook goed aansluiten bij de wens van de doelgroep.

Als we alles klaar hebben om te versturen checken we de huisstijl en de daarbij horende opmaak.

3. Hoe heb jij je ontwikkeld in je stage?

Op het gebied van Online Marketing heb ik enorm veel geleerd, ik ben altijd bezig geweest met de creatieve kant van de campagnes. Daarnaast heeft FFC een training verzorgd in het opzetten van e-mailcampagnes, daar heb ik heel veel aan gehad. Naast de marketingwerkzaamheden help ik bijvoorbeeld collega’s die vragen hebben, dan leer je echt proactief te zijn.

Een stage biedt de mogelijkheid om je op veel vlakken te ontwikkelen. Je leert echt om in een organisatie te werken. De werkzaamheden zijn erg afwisselend, op deze manier leer je om te gaan met verantwoordelijkheden en afspraken.

4. Hoe ben je bij je huidige stageplaats terecht gekomen?

Als allereerst heb ik bij mijn voorgaande stageplekken en mijn huidige werkgever gevraagd of ze nog stagiairs zochten, maar dit was helaas niet het geval.

Uiteindelijk ben ik gaan zoeken op het internet, maar dit ging niet gemakkelijk. Gelukkig kwam ik op jullie website terecht en vond ik de contactgegevens van Sander Koot. Toen ging het echt heel snel!

5. Kan je meer vertellen over de rol van StudentenBureau in dit proces?

Ik stuurde een bericht en werd gelijk gebeld. We hadden een goed gesprek over mijn wensen, mijn opleiding en andere vereisten voor een stage. Vervolgens werd mij gevraagd om twee projecten te omschrijven, mijn cv toe te sturen en een vragenlijst over mijn persoonlijkheid in te vullen. Daarna hebben we in een half uurtje een gesprek gehad over mijn studiekeuze en ervaring. Na dit gesprek regelde Sander gelijk het sollicitatiegesprek. Het was eigenlijk meteen raak!

6. Hoe heb je de dienstverlening van StudentenBureau ervaren?

Het ging vlot en de communicatie was helder. Het was duidelijk wat er verwacht werd en had een goede klik met mijn contactpersoon!

7. Heb je tips voor andere studenten die op zoek zijn naar een stageplaats?

Zoek je een stage? Begin vroeg met de zoektocht, wees ijverig, probeer je te onderscheiden door middel van een goed cv en toon lef. Durf te zeggen wat je zoekt!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €300 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €300 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.