Collega's aan het woord

Hoe ervaren Carolijn en Pepijn hun start bij StudentenBureau?

De ervaringen van Carolijn en Pepijn

Om ons aanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van toekomstige young professionals, vroegen wij Carolijn en Pepijn hoe zij hun eerste maanden bij StudentenBureau hebben ervaren!

Carolijn

Ik ben Carolijn van der Meer, 23 jaar en woonachtig in het altijd gezellige Eindhoven. Ik ben altijd actief en houd er dan ook van om naast mijn werk te sporten. Ook ben ik altijd in voor een gezellig drankje met vriendinnen en weet ik “bijna” alles over de Formule1.
Ik heb 4 jaar lang in Maastricht gewoond, waar ik ben afgestudeerd aan de Hotelschool. Nu denk je vast: huh, dat is toch totaal iets anders dan sales? Dat is deels waar, maar tijdens deze opleiding word je breed opgeleid, waardoor ook sales aan bod komt.
Na mijn afstudeerstage in Dubai ben ik in Dubai gebleven en begonnen als Cabin Crew. Vanwege Corona moest ik direct terug naar Nederland. Ik ben actief op zoek gegaan naar een nieuwe functie en wilde mezelf meer ontwikkelen in de sales. Al snel kwam de vacature van Studentenbureau terecht en na enkele gesprekken en een ochtend meedraaien, werd het mij duidelijk dat ik hier graag aan de slag wilde gaan. Ik ben 1 september begonnen en ik zit helemaal op mijn plek!

Bij StudentenBureau start ik mijn dag iedere keer weer anders; de ene ochtend begin ik op kantoor in Den Bosch en ga ik op zoek naar een student voor één van mijn klanten. De volgende dag ga ik langs bij een organisatie om te sparren over de mogelijkhedeo1pGuhMSsAbYxnUhBt0VlnAkAsybX0f3kT5ZMUUP.jpgn binnen hun bedrijf. Doordat elke dag anders is en je veel mensen en bedrijven leert kennen, blijf ik hoog in energie en heb ik het erg naar mijn zin.

Mijn eerste weken zijn nog beter bevallen dan ik had verwacht. Ik ben in een onwijs warm nest terecht gekomen, binnen een gezellig team. De sfeer is informeel en iedereen probeert elkaar beter te maken en te helpen. Je wordt goed ingewerkt en kan al snel zelf op pad. Daarnaast krijg je veel vrijheid en kan je je week zelf invullen.
Ik heb ook kort geleden mijn eerste plaatsing gerealiseerd, dit voelde onwijs goed. Dat we alle successen samen vieren, is iets wat mij nog meer energie geeft!

Na 2 maanden ben ik al super erg gegroeid op het gebied van sales en recruitment. Ik durf nu meer en ga gemakkelijker het gesprek aan. De sales- en acquisitie trainingen die we hiervoor krijgen, dragen daar zeker aan bij. Op de eerste werkdag heb ik een welkomstpresentatie bijgewoond, waar ik de organisatie direct beter heb leren kennen. Vervolgens ben ik zelf aan de slag gegaan met het bellen van bedrijven die interessant zouden kunnen zijn voor stagiairs, om daar afspraken in te plannen. Hierdoor word je meteen in het diepe gegooid, maar leer je erg veel over de organisatie. Ook de trainingen gericht op recruitment en persoonlijke ontwikkeling hebben aan mijn snelle groei bijgedragen. Wat ik verder fijn vindt aan het onboarding traject, is de ruimte voor eigen vulling. Ik kan zelf aangeven waar ik me in wil gaan verdiepen en eventueel een training in zou willen volgen. Tijdens het hele inwerktraject kon ik terecht bij mijn coach, wie mij alles heeft uitgelegd en waar ik samen mee op pad ging.
De komende tijd kijk ik het meest uit naar het blij maken van veel meer bedrijven en studenten met een nieuwe stagiair of stage!

Pepijn

Na 3 maanden in mijn onboardingstraject kan ik alleen maar volmondig beamen dat ik ontzettend veel heb geleerd! Ik heb eind vorig jaar mijn opleiding Digital Business Concepts afgerond en heb de ambitie om me verder te ontwikkelen in de sales. Ik heb al tijdens mijn afstuderen het meet-us event bijgewoond van SudentenBureau en wab077XwVrcVLbaV4hDGFIY01d0MqkNVZ0yfKcYZC6.jpgs meteen super enthousiast over de goede sfeer en energie. Ook een functie als accountmanager leek mij erg tof! Het werken met- en voor jonge mensen spreekt me daarnaast aan en past in deze fase van mijn loopbaan ook heel goed bij me.

De eerste maanden bestaan veel uit coaching on the job, omdat je simpelweg het sales vak alleen maar écht kan leren door het te doen. Ik ben daarom vanaf de eerste week meteen mee op pad gegaan met mijn persoonlijke coach. Meteen veel in gesprek met studenten en bedrijven, in combinatie met trainingen over telefonische acquisitie, sales technieken en coaching van mijn manager maakte dat ik me na een maand helemaal klaar voelde voor het echte werk. Nadat ik mijn praktijk assessment had behaald mocht ik na de eerste maand in mijn eigen auto (overigens ook erg chill) op weg naar mijn eerste, zelf gemaakte klantafspraak. Tijdens het onboardingtraject leer ik veel over sales, maar zeker net zo veel over mezelf. Ik heb nu al stappen gemaakt in mijn professionele ontwikkeling. Een aantal werkzaamheden gingen me van nature heel makkelijk af en daar kon ik meteen mee scoren. Andere zaken vind ik lastiger. Ik heb geleerd om die ook te bespreken en hier acties op uit te zetten.

Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan en heb het ook ontzettend naar mijn zin met mijn collega’s. We kijken wel allemaal uit naar de komende borrels, BBQ’s en feestjes! Nu er weer wat meer mag, staat ook het eerste uitje al op de planning. Je merkt dat hier intern veel aandacht aan wordt besteed.

Ik ga vol energie de komende 3 maanden tegemoet, waarin ik zelfstandig aan de slag kan gaan in mijn eigen rayon. Dit zie ik als een toffe uitdaging die me op scherp zet en veel energie geeft.