Op jacht naar de uitdagende stage

Hoe verliep dit...

De zoektocht naar een stage

Ik zal mij eerst even voorstellen! Mijn naam is Selin, ik ben 22 jaar oud en volg de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Creative Business (CB) is een hele brede opleiding en leidt je op tot de allround mediaprofessional van vandaag én morgen. Momenteel zit ik in mijn tweede leerjaar en moet ik een beroeps oriënterende stage lopen voor 10 weken, maar welk bedrijf neemt je nou aan voor maar 10 weken?! Juist, dat was het eerste waar ik aan dacht en natuurlijk al meteen stress van kreeg!

Toen ik eenmaal aan het zoeken was naar een geschikte stageplek kwam ik al snel bij StudentenBureau terecht. Ik kon me gratis aanmelden en meteen solliciteren op vacatures die mijn aandacht trokken en waar ik mezelf wel stage zag lopen. De volgende dag kreeg ik al meteen een belletje van StudentenBureau. Bij StudentenBureau krijg je altijd een persoonlijke coach die je helpt bij het vinden van de leukste vacatures die bij jou passen. Mijn persoonlijke coach was Jeffrey en na een kort telefoongesprek kon ik de volgende dag al meteen langskomen voor een gesprek op kantoor. Eenmaal aangekomen op de vestiging Amsterdam hebben we een leuk gesprek gehad over mijn wensen voor een stageplek. Jeffrey had al mijn vacatures bekeken waarvoor ik me had aangemeld, en samen waren we erover uit dat BI Consult een leuke en uitdagende stageplek voor mij zou kunnen zijn.

Na het gesprek ging ik naar huis en eenmaal thuis aangekomen belde Jeffrey mij met het nieuws dat ik morgen meteen op sollicitatiegesprek kon bij BI Consult. Ik was eerst een beetje in shock, want het ging allemaal wel heel snel erg snel voor mijn gevoel. Aan de andere kant vond ik het ook heel fijn dat alles zo snel ging en Jeffrey mij hielp. Na mijn bevestiging kreeg ik meteen een mailtje van Jeffrey met erg handige tips voor het sollicitatiegesprek dat mij te wachten stond.

De volgende dag was het dan zover! Ik ging naar Utrecht voor mijn sollicitatiegesprek. Ik heb net voor het sollicitatiegesprek nog een kort gesprek gehad met Jeffrey en ik was helemaal ready! Nou ja, dat dacht ik totdat ik voor het bedrijf stond...
Toen ik eenmaal binnen was heb ik me aangemeld bij de receptie. Ik werd kort erna opgehaald door mijn stagebegeleider to be; Sanne. Eenmaal boven op kantoor kwam ook Lonneke (verantwoordelijk voor marketing). We hebben ruim 45 minuten gepraat over het bedrijf en over mijn studie.

Eenmaal buiten heb ik meteen Jeffrey gebeld en hij zou mij na een half uur terugbellen. Dit half uur duurde natuurlijk veel langer dan ik op voorhand had gehoopt. Na een tijdje ging daar eindelijk mijn telefoon af. Op dat moment gingen veel dingen door mijn hoofd: was ik aangenomen, was ik niet aangenomen, en hoe zagen die mensen mij, want ik was best wel zenuwachtig tijdens het gesprek namelijk. Ik was zo druk bezig met wat het antwoord kon zijn dat ik nog steeds de telefoon niet had opgenomen.

Nadat mijn mobiel wel 10 keer over was gegaan had ik mijn moed verzameld en toch maar opgenomen. Jeffrey vertelde me meteen dat hij goed nieuws had voor me! Na het telefonische gesprek met Jeffrey kreeg ik een bevestigingsmail dat ik was aangenomen en dat de vacature ook van de site werd verwijderd. Zo had ik dus binnen een week een stageplek gevonden dankzij StudentenBureau!
Ik app nu nog steeds af en toe met Jeffrey over mijn stage die nu over ruim 2 weken gaat beginnen! Ik heb er zin in, ik heb natuurlijk wel gezonde zenuwen, maar ik ga ervan uit dat het helemaal goed gaat komen! Hopelijk zie ik jullie bij mijn volgende blog! Tot dan!