Stage of afstudeerstage procesoptimalisatie

Je gaat aan de slag met het optimaliseren van interne bedrijfsprocessen

Dit ga je leren

In jouw afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van bepaalde bedrijfsprocessen binnen jouw toekomstige stagebedrijf. Jouw toekomstig stagebedrijf is actief als producent van op maat gemaakte machines. Ze hebben het complete proces in eigen beheer. Werkvoorbereiding, assemblage, plaatsing op locatie, service etc.

Je gaat kijken naar het proces van een order tot plaatsing van de machines bij de klant. De doorlooptijd van order tot uiteindelijke plaatsing van de machine is naar mening van het management te hoog. Er wordt niet efficiënt genoeg omgesprongen met verschillende projecten die door elkaar lopen. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar wat er eventueel uitbesteed kan worden. Dit alles moet zorgen voor een efficiëntere werkwijze, waardoor ze meer projecten in een bepaalde tijd kunnen opleveren.

Aan de hand van je analyse bepaal je verbeterpunten en schrijf je een rapport met daarin jouw advies voor een optimalisatie.

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als (afstudeer)stagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de processen binnen het bedrijf. Je werkt op kantoor samen met gezellige collega's, die jou overal bij willen helpen.
Je bezoekt verschillende afdelingen om te kijken waar verschillende bottlenecks zitten.

Daarnaast ga je ook kijken naar welke handelingen eventueel uitbesteed kunnen worden.

Vind je het leuk om processen te analyseren en er met jouw frisse blik naar te kijken? Zie jij het als een uitdaging om te zorgen voor een optimaal kwaliteitsbeleid? Kun je daarnaast met je enthousiasme ook de medewerkers overtuigen van het nut van jouw rapport? Dan is dit zeker een geschikte afstudeerstage voor jou.

Dit ben jij

- Volgt bij voorkeur een studie technische bedrijfskunde
- Zelfstandig / zelfredzaam
- No-nonsense
- Denken in oplossingen
- Pro actief

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige bedrijf is actief als producent van machines en er werken ongeveer 20 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en plat. Het bedrijf is minder goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto zou het een stuk makkelijker maken.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Leuke vrijdagmiddagborrel!