Werktuigbouwkunde of mechatronica afstudeerstage

Ben jij een innovatieve engineer met een R&D karakter? Dan is dit wellicht een afstudeerstage voor jou!

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf ontwerpt en realiseert verschillende machines voor de textiel printindustrie. Het bedrijf bestaat is al actief sinds 1992 en is binnen haar nichemarkt een belangrijke speler! Binnen het bedrijf liggen verschillende projecten die opgepakt kunnen worden door een werktuigbouwkunde of mechatronica student:

- Het bedrijf is op zoek naar een meet- en besturingssysteem voor hun fixatie machine. Door middel van deze fixatiemachine blijft de inkt door middel van verhitting op het doek zitten. Op dit moment is het lastig om de temperatuur te meten, jij gaat aan de slag met het zoeken of ontwerpen van een nieuw meet- en besturingssysteem!

- De machines die het bedrijf ontwerpt hebben een printkop, deze printkop laat hele kleine druppels inkt vallen op het doek. Een printkop bestaat uit verschillende kleine nozzles waar de inkt uit drupt. Het komt voor dat een nozzle kapot is waardoor het een inktloze streep achter laat. Het bedrijf is dus op zoek naar een manier om automatisch te detecteren of een nozzle kapot is. Al deze systemen zijn namelijk gepatenteerd.

Daarnaast zijn er in samen spraak met de opdrachtgever nog meer opdrachten te formuleren! Werktuigbouwkunde of mechatronica afstudeerstage

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag begint op een prima kantoor in de buurt van de productiehal. Deze open ruimte biedt een prima werkplek en een lekkere bak koffie. Je gaat samen met je stagebegeleider aan de slag met het realiseren van ideeën omtrent de machinelijn.
Je gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden voor het uitbreiden of verbeteren van deze machine.

Binnen de productiehal is alles wat je nodig hebt voor handen, van lassen, draaien, frasen tot testen, alles is tot je beschikking! Je kijkt ook verder dan alleen het ontwerpen van de machine's. Je kijkt ook wat de investering gaat zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Het is een klein bedrijf waar het belangrijk is dat jij volledig kan handelen binnen een project.

Dit ben jij

- Je studeert een technische studie richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica
- Je hebt ervaring in SolidWorks
- Je bent erg zelfstandig
- Je bent creatief ingesteld

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in het ontwerp en productie van printers voor de textiel industrie. Binnen deze organisatie maakt het bedrijf klantspecifieke printers. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig en informeel. Creativiteit wordt gewaardeerd en je krijgt veel vrijheid!

Je komt te werken op een afdeling innovatie met 8 collega’s. Zij houden zich bezig met allerlei innovaties binnen het bedrijf.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig maar zou wel handig kunnen zijn.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel en creatief
local_bar
Avontuurlijke stage!