Afstudeerstage werktuigbouwkunde

Gloeiovens ontwerpen voor een Franse klant

Dit ga je leren

Binnen een toonaangevend aluminiumbedrijf in Ede, mag jij tijdens jouw afstudeerstage Werktuigbouwkunde aan de slag met het ontwerpen en verbeteren van de huidige machines die het bedrijf verkoopt, in dit geval gloeiovens. Voor een project in Frankrijk ga jij aan de slag met een oven te ontwerpen die in de gehele oven even warm is en blijft zodat het materiaal dat hierin wordt ontworpen juist kan worden gefabriceerd. Deze ideeën en ontwerpen gaan daadwerkelijk geconstrueerd worden en mag jij ontwerpen in 3D. Het bedrijf staat voor het produceren van hoogwaardige aluminium profielen en streven voortdurend naar innovatie en kwaliteit.

Het bedrijf streeft er naar om te werken aan technologische voortuitgang dat duurzamer te werk kan gaan. Als afstudeerder Werktuigbouwkunde ga jij aan een project werken met een duidelijke kop en staart. Je gaat aan de slag met nieuwe ideeën voor een nieuwe machine. Deze ideeën ga jij daadwerkelijk construeren en ontwerpen in 3D. Wanneer dit gebeurt is ga jij een prototype bouwen en vervolgens het prototype testen volgens het trial & error principe. Je komt tot een finaal ontwerp! Je gaat ook meedenken over de manier waarop de machine in de markt gezet moet worden.

Jouw afstudeerstage resulteert in een volledig nieuw ontwerpen machine of een herontwerp van een bestaande machine. Als betrouwbare partner werken ze nauw samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden en hebben ze een positieve impact op de industrie en de gemeenschappen waarin ze actief zijn. Kortom, dit bedrijf staat voor innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid terwijl ze streven naar een duurzame toekomst.

Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit:
- Ontwerp van de aanpassing van een aantal gelijke gloeiovens, zodanig dat de branders op een betere toegankelijke positie worden gebracht
- CFD simulatie van de huidige warmteverdeling met behulp van Autodesk CFD of software van school/universiteit
- CFD simulatie van de toekomstige warmteverdeling en het ontwerp zodanig uitwerken dat de warmteverdeling gelijk blijft
- 3D model uitwerken en 2D werkplaatstekeningen maken met behulp van Autodesk Inventor
- Op locatie (in Frankrijk), inmeten en samen met de stagebegeleider of directeur, in overleg met de klant, brainstormen over mogelijke oplossingen
- Op locatie bij de klant presenteren en doorspreken van het concept

Verstaanbaar kunnen maken in het Frans is een pré.

Zo ziet jouw dag eruit

Tijdens jouw afstudeerstage bij dit toonaangevende aluminiumbedrijf in Ede, werk je aan het ontwerpen en verbeteren van gloeiovens. Een specifiek project in Frankrijk vereist een gelijkmatige warmteverdeling voor hoogwaardige aluminium profielen.

Je dagelijkse taken omvatten:

Het optimaliseren van de branderpositie in bestaande gloeiovens.
Uitvoeren van warmtesimulaties met CFD-software zoals Autodesk CFD.
Ontwerpaanpassingen maken op basis van simulatieresultaten.
3D-modellen en 2D-tekeningen maken met Autodesk Inventor.
Samenwerken met de stagebegeleider en de klant in Frankrijk voor brainstormsessies en presentaties.
Beheersing van de Franse taal is een pluspunt. Deze stage resulteert in een nieuw of herontworpen machine, en je maakt deel uit van een bedrijf dat zich inzet voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid in de aluminiumindustrie.

Dit ben jij

- Technische studieachtergrond (Werktuigbouwkunde of Technische Natuurkunde).
- Vaardigheden in machine-ontwerp en warmtesimulaties.
- 3D-modellering ervaring is een pluspunt.
- Bekendheid met Computational Fluid Dynamics (CFD) software.
- Probleemoplossend vermogen en creativiteit.
- Zelfstandigheid en initiatief.
- Goede communicatie en samenwerking.
- Bij voorkeur Franse taalvaardigheid.
- Passie voor techniek en duurzaamheid.

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de engineering en er werken 5 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als {{invullen}}.

Je komt te werken op een afdeling met 5 collega’s. Zij houden zich bezig met het ontwerpen en uitvoeren van speciale ontwerpen op maat.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
local_bar
Jij krijgt de ruimte om veel te leren!