Leuke afstudeerstage online marketing

Je gaat aan de slag met een commercieel onderzoek dat eventueel ook internationaal kan worden ingestoken

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij voor je stagebedrijf aan de slag met een marketing gerelateerd onderzoek. Er liggen verschillende mogelijkheden om je opdracht vorm te geven, die allemaal super relevant zijn.
1. Naamsbekendheid/imago onderzoek. O.a.Hoe stralen de missie en visie uit op de klanten en leveranciers? Dit is gericht op de Nederlandse markt.
2. Websiteoptimalisatie met uitbreiden naar meer talen.
3. Marktonderzoek naar een buitenlandse markt. Hoe moeten we de doelgroep daar benaderen? Welke tools? Etc.

In overleg met de organisatie ga je de gewenste opdracht verder invullen. De voorkeur ligt overigens bij de derde optie.

Naast jouw afstudeeropdracht heb je ook de mogelijkheid om nog wat mee te werken op marketingcommunicatievlak. Taken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld:
- Het schrijven van artikelen voor de website
- Het bijhouden van de social media pagina's
- Het schrijven en versturen van nieuwsbrieven via e-mail
- Contact onderhouden met extern marketingbureau
- Aan de slag met Wordpress

Bovenstaande taken zijn onderdeel van jouw afstudeerstage. De focus zal dan ook liggen op het afstuderen en jouw onderzoek. Het onderwerp is nog nader te bepalen met je stagebedrijf. Zo doe je altijd iets wat jij ook echt leuk vindt!

Zo ziet jouw dag eruit

Jij start jouw dag met een kop koffie en zorgt ervoor dat met de input van jouw werkzaamheden jouw stagebedrijf meer rendement haalt uit de online marketing activiteiten. Je analyseert de huidige activiteiten en zorgt ervoor dat dit verbeterd wordt. Daarnaast zorg jij voor een groter bereik bij de doelgroep via de social media kanalen van het bedrijf.

Hoofdfocus blijft het afstuderen. Je bent 80% van de tijd dan ook daarmee bezig. 20% van de tijd pak je wat werkzaamheden op. Deze verdeling kan desgewenst ook wat worden aangepast.

Dit ben jij

- Interesse in marketingcommunicatie!
- Communicatief en sociaal vaardig
- Creatief (Kennis van Adobe is een pré)
- Proactief
- Internationaal georiënteerd is een pre

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de keukenbranche en er werken 20+ medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is niet heel goed te bereiken met het OV, dus eigen vervoer is zeker handig!
group
20+ medewerkers
local_bar
De organisatie maakt heel toffe producten