Internationaal Afstudeeronderzoek naar de marktmogelijkheden

Je gaat een internationaal marktonderzoek uitvoeren

Dit ga je leren

Je kent die planten wel, die bij Centerparcs, Landal Greenparcs, vlindertuinen of dierentuinen overal te vinden zijn. Deze inheemse en exotische planten verhandeld deze organisatie.

Jouw toekomstige stagebedrijf dat zich internationaal wil uitbreiden. Aan de hand van jou onderzoek gaan ze bepalen wat de afzetkansen zijn in het buitenland

Het doel van dit onderzoek is om andere markten in kaart te brengen en een adviesplan te schrijven om deze te bereiken. Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:
- SWOT-analyse
- Potentiële afnemers in kaart brengen (marktonderzoek)
- Marketingstrategie bepalen
- Het schrijven van een adviesplan

Je gaat de volgende doelgroepen in kaart brengen van het onderzoek. Dit is gericht op:
- Tuincentra
- Groothandels
- Bloemisten
- Interieurbeplanters
- Hoveniers

Het doel van jouw adviesplan is om alle kansen en bedreigingen van deze markt in kaart te brengen en uiteindelijk natuurlijk de omzet verhogen.


Zo ziet jouw dag eruit

Je zal veel bezig zijn met informatie verzamelen. Hoe ziet die afzetmarkt er uit? Waar moeten we rekening mee houden? Wie zijn de concurrenten? Wat voor prijzen hanteren ze, etc.

Dit soort vragen ga jij doorgaans beantwoorden, daarna een advies uitbrengen en een implementatieplan uitschrijven. Doe je best, want wie weet mag je aanblijven en het uit gaan voeren!

Dit ben jij

Het bedrijf zoekt iemand die:
- Engels, duits (en Russisch) beheerst
- Goed is in marktonderzoek
- Zelfstandig is
- Niet bang is om te bellen

Over dit bedrijf

Dit mooie bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen van planten en doet dit over de hele wereld. Daarnaast worden de planten met de grootste zorg klaargemaakt voor vervoer.

Met 50 jaar ervaring zijn zij een internationale speler in de bloemenbusiness en een belangrijke partner voor klanten van over de hele wereld. Hun gedegen vakkennis op zowel product- als marktniveau verzekert de klant van de beste koop en complete ontzorging

Hier wordt gewerkt met de meest moderne technologie en zij willen dat hun klanten hier ook gebruik van kunnen maken. Zij investeren in de nieuwste ICT oplossingen en de nieuwste technieken op het gebied van verpakken en vervoeren, zo blijven zij zichzelf constant verbeteren.

Je krijgt begeleiding op HBO van een expert die bij zeer veel A-merken heeft gezeten, daarnaast heb je ook jonge collega's waar je veel van kan leren.

Ook zit je dicht bij het vuur, want achter het kantoor staan kassen met allemaal inheemse planten, waardoor je als het ware door een experience centre loopt waar je helemaal tot rust kan komen.

Het bedrijf is slecht te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto, motor, scooter of fiets is wel nodig. Uiteraard krijg je reiskostenvergoeding.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel en groen
local_bar
Schitterend inspiratiecentrum