Ideale afstudeerstage internationaal strategisch verkoopplan

Je gaat een internationaal strategisch verkoopplan opstellen richting Azië

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf dat zich internationaal wil uitbreiden richting het Midden Oosten. Aan jou de taak te onderzoeken waar de kansen liggen binnen de internationale markt om deze verder te gaan uitbreiden. Dit ga je doen door middel van een internationaal strategisch verkoopplan. Het doel van dit onderzoek is om andere markten in kaart te brengen en een adviesplan te schrijven om deze te bereiken. Het gaat wel over internationale markten. Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:

- SWOT-analyse
- Potentiële afnemers in kaart brengen (marktonderzoek)
- Strategisch verkoopplan opstellen
- Het schrijven van een adviesplan

Het doel van jouw adviesplan is om alle kansen en bedreigingen van deze markt in kaart te brengen en uiteindelijk natuurlijk de omzet verhogen.

Uiteindelijk is het de insteek om verder te kijken dan je afstudeerstage alleen, er liggen kansen op een sales georiënteerde baan.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je krijgt alle ruimte om een goed onderzoek te doen. Jij kijkt naar de mogelijkheden op internationaal gebied en beheerst de Engelse taal. Daarnaast staat de organisatie open voor jouw initiatieven en krijg je de kans om ook mee te draaien binnen het bedrijf. Zo kun je het team bijvoorbeeld ondersteunen met wat marketingactiviteiten.

Dit ben jij

- Je wilt gaan werken na je afstudeerstage in een sales georiënteerde baan
- Zelfstandig
- Gemotiveerd
- Beheersing Engelse taal
- Commercieel
- Energiek
- Communicatief vaardig
- Daadkrachtig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in verkoop van machines die in de foodsector worden gebruikt en er werken 12 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en er wordt geschakeld met korte lijntjes. Het is een technische club, maar hebben in totaal

Je werkt nauw samen met de directrice. Je zult veel overleggen met maar en daarnaast ook zelfstandig aan de slag kunnen met jouw werkzaamheden.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.

group
20+ medewerkers
mood
Direct en korte lijnen
local_bar
Wereldwijd en groeipotentie