Afstudeerstage Trade Marketing onderzoek

Een Trade Marketing plan schrijven

Dit ga je leren

Tijdens deze veelzijdige en uitdagende stage werk je nauw samen met het gehele team binnen jou toekomstig stagebedrijf. Je wordt eindverantwoordelijk voor het opstellen van een Trade Marketing Plan voor de Nederlandse markt. Werkzaamheden die hierbij horen:

- Je bedenkt, onderzoekt en analyseert hoe een nieuw product het beste de Nederlandse markt kan bewerken
- Je brengt focus aan in segmentatie
- Je brengt binnen de gekozen segmentatie alle relevante partijen in kaart en stelt een plan op hoe deze partijen het beste kunnen bewerken binnen de grenzen van ons budget en beschikbare mankracht
- Je ondersteunt het Sales Marketing team op alle relevante tools voor sales

Je wordt niet alleen uitgedaagd om het onderzoek uit te voeren, maar ook om actief mee te denken en je mening te geven! Er is binnen deze stage veel ruimte voor eigen initiatief en je draait volwaardig mee in het team. Je wordt tijdens je stage begeleid door een Sales Marketeer uit het team. Je uiteindelijke plan mag je presenteren aan één van onze aandeelhouders, een bekende Nederlandse marketing expert (Marketeer of the Year 2005 en Reclameman van het jaar 2006, ex Unilever, Mars, TomTom en nu private equity).

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan. Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit.

Tijdens deze stage ben je volwaardig onderdeel van het team. Dit is een jong, gemotiveerd en ambitieus team dat staat voor enkele belangrijke uitdagingen waar jij je stempel mede op kan drukken. Tijdens je opdracht zul je regelmatig contact hebben met verschillende partijen in de markt.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Communicatief sterk
- Je weet hoe je een onderzoek moet uitvoeren

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in brandbeveiliging en er werken 10 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken met meerdere collega’s, van sales tot marketing die jou ondersteunen met het succesvol uitvoeren van je onderzoek.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Innovatieve organisatie