Afstudeerstage social media strategie opzetten

Social media strategie opzetten

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij aan de slag met de social media van jouw stagebrijf. Je zult bezig zijn met het beheren van alle social media accounts, maar dit is voornamelijk Facebook. Je gaat een onderzoek doen naar welke content het bedrijf het best kan bedenken en schrijven voor de desbetreffende doelgroep. Hiermee ga jij hopelijk het aantal volgers en likes vergroten, met het uiteindelijke doel te groeien qua naamsbekendheid binnen de Nederlandse doelgroep.

Je gaat je dus bezig houden met een onderzoek waarbij de hoofdvraag bijvoorbeeld luidt: 'Hoe kan jouw stagebedrijf social media het beste inzetten?'. Hierbij ligt de focus vooral op geschreven content, denk aan de 'tone of voice' die het bedrijf moet gaan hanteren om zijn doelgroep het best te bereiken.

Naast je onderzoek is het ook gewenst dat je een start maakt met het implementeren van de strategie. Hierdoor leer je het bedrijf beter kennen en zal het ook van toegevoegde waarde zijn voor je onderzoek en het opzetten van de juiste strategie. Bij deze afstudeerstage krijg je daarom de helft van de week (2 a 3 dagen) de tijd voor je onderzoek! (Dit kan full time op kantoor in Amsterdam, maar is niet verplicht)

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw afstudeerstage gaat ervoor zorgen dat jouw stagebedrijf haar doelgroep via social media bereikt en haar naamsbekendheid hiermee vergroot. Jij zult als afstudeerstagiair een frisse blik hebben in het bedrijf aangezien jij weet wat de nieuwste trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van social media.

Het bedrijf is met zijn merk in 15 jaar tijd uitgegroeid tot de nummer 1 supplement voor spieren en gewrichten van Scandinavië. Vitaminen zijn van groot belang voor het lichaam. Daarom is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Toch kan het zinvol zijn om uw voeding aan te vullen met een voedingssupplement en hier is jou toekomstig stagebedrijf mee groot geworden!

Dit ben jij

- Innitiatief nemer
- Zelfstandig
- Kennis van social media
- Affiniteit met gezondheid en een actieve levensstijl

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief als producent in supplementen en er werken 7 medewerkers in Nederland (220 medewerkers wereldwijd) binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken met leuke collega's die zich bezig houden met het vergroten van het merk in Nederland. Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Leuk (en actieve) teamuitjes!