Afstudeerstage positioneringsonderzoek

Je gaat aan de slag met een positioneringsonderzoek

Dit ga je leren

Jouw toekomstige afstudeerbedrijf is een organisatie waar ze zich bezig houden met de verkoop van cosmeticaproducten. Hierbij bieden zij een franchise constructie waar ondernemers gebruik van kunnen maken, ze zijn hiermee door het gehele land actief. Vanuit het hoofdkantoor worden verschillende zaken vervolgens centraal geregeld voor deze ondernemers, hierbij kan je met name denken aan marketing, distributie en inkoop.

Gedurende jouw afstudeerstage zal jij je bezig gaan houden met een combinatie van meewerken en afstuderen. Qua afstudeeronderzoek kan jij je gaan richten op een positioneringsonderzoek. Het bedrijf heeft gemerkt dat ze een loyale groep klanten hebben maar dat deze klantengroep een relatief hoge leeftijd heeft. Hierbij kan jij gaan onderzoeken hoe het bedrijf zich het beste kan positioneren om zodoende ook de jongere doelgroep naar zich toe te trekken. Hierbij is het uiteindelijke doel voor het bedrijf om een hogere omzet te realiseren, jij zal dus aan de slag gaan met een doelstelling in de richting van:

'Hoe kan het bedrijf binnen X jaar een X percentage omzetstijging realiseren door de inzet van een vernieuwde marketingstrategie'?
Hierbij geldt uiteraard wel dat de exacte onderzoeksdoelstelling en bijbehorende onderzoeksopzet afgestemd wordt met zowel het bedrijf als met je opleiding.

Naast het onderzoek zal jij onderdeel uit maken van het marketing team. Je doet mee aan brainstormsessies om zodoende nieuwe marketing acties te bedenken en uit te rollen.

Zo ziet jouw dag eruit

Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je kijkt naar de mogelijkheden zoals op online gebied en gaat er ook praktisch mee aan de slag.

Dit ben jij

- Je hebt interesse in Online Marketing
- Proactief
- Creatief

Over dit bedrijf

Jou toekomstige stagebedrijf is actief in de cosmeticaproducten. Het bedrijf bestaat 10 jaar en heeft veel verschillende franchise vestigingen door het gehele land.

Jij zal aan de slag gaan op het hoofdkantoor, waar op een gemiddelde dag ongeveer 10 mensen aan het werk zijn. Op dit hoofdkantoor zit ook het marketing team waar je eventueel deel van uit zal gaan maken. Dit team is 3 man sterk.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer en het is dus niet nodig een auto tot je beschikking te hebben. Verder krijg je een goede stagevergoeding en begeleiding op HBO-niveau.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Grote organisatie in cosmeticaproducten