Afstudeerstage online vindbaarheid

Aan de slag met social media marketing

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van de online vindbaarheid van jouw toekomstige stagebedrijf. Onlangs heeft de organisatie namelijk een nieuwe website gelanceerd en er wordt gebruik gemaakt van verschillende social media kanalen (met name LinkedIn). Echter zou de organisatie graag onderzocht zien worden hoe zij deze kanalen zo optimaal mogelijk kunnen inzetten (focus op socials). Hierbij is het het achterliggende doel om meer leads te genereren, wat uiteindelijk voor meer omzet moet zorgen.

Hierbij kan je denken aan:
* Huidige situatie inzichtelijk krijgen
* Doelgroep onderzoeken
* Optimalisatiemogelijkheden inzichtelijk krijgen
* Daadwerkelijk implementeren.

De organisatie is enkel nationaal actief en is enkel geholpen met een commercieel marketing vraagstuk.

Zo ziet jouw dag eruit

Je zal voor deze stage gedeeltelijk op locatie alsook vanuit huis komen te werken. Naast het onderzoek zal je ook de helft van de tijd daadwerkelijk fungeren als marketeer. Hierbij is het goed om te weten dat het niet om meewerkstage werkzaamheden gaat. Het zijn online marketing werkzaamheden die ondersteunend zijn aan jouw onderzoek, daarbij kan je uiteraard ook direct het verschil voor de organisatie maken.

Dit ben jij

* Ervaring met online marketing
* Kritisch, niet op je mondje gevallen, enthousiast en zelfstandig
* Je kan overweg met Social Media (Linkedin), SEO/SEA, Wordpress, Analytics
* Je woont niet langer dan 45 minuten reizen van Apeldoorn
* Met Adobe skills scoor je extra punten

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is voornamelijk als consultant van software actief. Hierbij kan je denken aan branches zoals het onderwijs en finance. Binnen het bedrijf werken 14 medewerkers, waarbij jij zal komen te werken met de marketing manager die al ruim 5 jaar actief is binnen de organisatie.

De sfeer is te omschrijven als gezellig, resultaatgericht en open. Om binnen dit team te kunnen passen, zal je een kritische student moeten zijn die niet op zijn mondje is gevallen. Het credo 'eerst proberen, dan leren' (zelfbedacht) past hier het beste bij.

Je ontvangt bij deze organisatie dus goede begeleiding op HBO-niveau en een prima stagevergoeding. Daarnaast is het bedrijf vanaf station Apeldoorn goed te bereiken met het OV, daardoor is een eigen auto niet nodig.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, wordt gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure.
group
5+ medewerkers
mood
Gezellig en resultaatgericht
local_bar
Kans op aanblijven na stage!