Afstudeerstage online marketingstrategie bouwen

Alle online marketing oppakken!

Dit ga je leren

Tijdens deze Afstudeerstage ga jij voor je stagebedrijf aan de slag met online marketing voor minimaal één dag in de week en daarnaast met het uitwerken van de strategie. Deze schoenenwinkel is onlangs begonnen met twee nieuwe webshops waardoor er nog veel ruimte is voor verbetering. Door jouw expertise op het gebied van marketing kan deze winkel nog veel stappen zetten.

De winkel wil stappen maken en daar heb jij als marketing expert veel invloed op. Jouw creativiteit en proactieve houding zorgt ervoor dat er content wordt gecreëerd waar grote bedrijven van kunnen dromen. Daarnaast ga je ook aan de slag met het maken van een koppeling in het ERP-systeem van de leveranciers en de eigen voorraad. Door het directe en informele contact met de medewerkers en eigenaar krijg je snel te horen dat ze blij zijn met jouw bijdrage!

Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de website van het bedrijf beter gevonden wordt en dat de juiste klanten worden getrokken. De eerste uren zullen in het teken staan van doelgroep bepaling. De winkel heeft een beeld van de klanten die ze willen bereiken maar hier hebben ze nog geen actie naar ondernomen, jij gaat hiervoor bedenken hoe deze doelgroep het beste getarged kan worden waardoor een hoge conversie ontstaat. Jouw werkzaamheden zorgen voor een verhoging van de website bezoeken en uiteindelijk draag je daardoor direct bij aan de verhoging van de verkoop! Een mooie uitdaging waar de winkel direct profijt van heeft.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw werkdag is iedere dag anders. Omdat de doelgroep van de drie websites verschillend is, vraagt het ook om veelzijdigheid. Je krijgt vanuit de eigenaar echt volop ruimte tot eigen ontwikkeling waarbij het motto van de eigenaar is: "Liever iets uitproberen dat mislukt, dan geen kans gewaagd".

Onder het genot van een kopje koffie kunnen jullie dan bespreken hoe jij het meeste rendement uit je werk kunt halen. Je kan zowel thuis werken, als in de winkel. Daarnaast krijg jij de ruimte om ook met de orthopedische medewerkers verder expertise op te bouwen over het product wat je verkoopt.

De werkzaamheden waar jij verantwoordelijk voor wordt in jouw afstudeerstage zullen onder andere zijn:
- Artikelen schrijven voor de website
- Online marketing (SEO/SEA)
- Het analyseren van gegevens uit Google Analytics
- Het beheren en implementeren van social media

Uiteraard krijg jij voldoende tijd voor je onderzoek tijdens deze afstudeerstage.

Dit ben jij

- Representatief
- Affiniteit met de schoenen/mode branche
- Ervaring met wordpress en SEO/SEA
- Communicatief vaardig
- Initiatiefnemer die op zoek gaat naar kansen
- Creatief in schrijven van teksten
- wordpress en teksten


Over dit bedrijf

Deze winkel is een kleine familiare onderneming. Door jaren lange ervaring in deze branche hebben ze een specialisme ontwikkeld waarmee ze wil mensen helpen. Het is een bedrijf waarin de lijntjes kort zijn en waarin jouw bijdrage echt doet gelden. Er werken vijf mensen die allemaal erg begaan zijn bij de winkel en dus ook bij jou!

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
1+ medewerkers
mood
Gezellig en toegankelijk
local_bar
familiebedrijf