Afstudeerstage onderzoek ERP systeem

Jij gaat onderzoek doen naar welk ERP-systeem de organisatie het beste kan overstappen en schrijft een implementatieplan.

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij aan de slag met onderzoek doen naar een nieuwe ERP (Enterprise Resource Planning) systeem voor dit bedrijf. Jij gaat zorgvuldig bekijken welk ERP systeem het beste bij deze organisatie past en daar komen verschillende zaken bij kijken, onder andere de huidige structuur van de organisatie en de impact van de invoer van een nieuwe systeem. Daarnaast zul je aan de hand van jouw zorgvuldige onderzoek een implementatieplan schrijven. Jouw hoofddoel is dat de medewerkers zo efficiënt en effectief mogelijk kennis kunnen opdoen via het systeem. Welk systeem hiervoor nodig is, zoek jij uit!

Jij gaat daardoor het bedrijf dus helpen om de productiviteit van de organisatie te maximaliseren, kosten te beheersen en natuurlijk optimaal te voldoen aan klantwensen want in dit nieuwe ERP-systeem komen alle bedrijfsprocessen samen.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Onderzoek doen naar de mogelijke ERP systemen
- Bedrijfsprocessen optimaliseren in dit ERP systeem
- Implementatieplan schrijven nieuw ERP systeem
- Voorbereiden overstap naar nieuwe ERP systeem
- Meewerken met de dagelijkse werkzaamheden

Zo ziet jouw dag eruit

Je dag staat in het teken van het onderzoek naar het ERP systeem en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Natuurlijk begin je jouw dag rustig met een kopje koffie waardoor je met volle energie jouw dag kan beginnen. Regelmatig heb je een check met je stagebegeleider waar je nu staat en hoe je verder gaat. Het implementatieplan opstellen en het onderzoek is jouw hoofdverantwoordelijkheid en daar ligt de prioriteit binnen het bedrijf, hier ben je dus het grootste deel van de dag mee bezig.

Dit ben jij

Ben jij gemotiveerd om een optimaal kwaliteitsbeleid na te streven? Ben jij goed met data? Zie jij de rode draad in een lang proces? Dan zoekt deze organisatie jou!

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de bouwsector en houdt zich bezig met de aanleg van luchtstromen. Er werken in Nederland ongeveer 20 medewerkers binnen het bedrijf op kantoor maar er zijn continu 60/70 medewerkers in de buitendienst actief. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en nuchter. Er heerst een echte no-nonsense cultuur.

Je komt te werken met een team van collega’s die elkaar continu ondersteunen. Zij houden zich bezig met verschillende taken, maar jouw focus ligt op het onderzoek.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is handig, tenzij je natuurlijk uit de buurt komt.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel en eenvoudig
local_bar
Volop verantwoordelijkheid