Afstudeerstage new business development en marktonderzoek

Je gaat de kansen voor het bedrijf in kaart brengen en waar mogelijk benutten

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de bestaande en deels potentiële markt waarop het bedrijf actief is. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden en de daarbij horende strategieën. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

Het doel van het onderzoek is het in beeld brengen van potentiële klanten en in te zetten talent. Hier voor kan je in gesprek gaan met de concurrentie en is het interessant om branche analyses uit te voeren.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven en implementeren

Het bedrijf is een relatief jonge business unit binnen een volwassen holding. Op dit moment is het bedrijf van plan een groeistrategie in te zetten, waarmee binnen een aantal jaar een X% aan groei gerealiseerd kan groeien. Het is aan jou om het bedrijf hiermee op weg te helpen.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Binnen deze dynamische omgeving leer jij van verschillende experts en kan je jezelf echt laten gelden. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken. Dit zal gaan om ongeveer 2 dagen.
Aanwezigheid op locatie is in overleg. Ook dit zal minimaal 2 dagen zijn.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de detachering van medewerkers gericht op verzuim en reïntegratie en er werken ongeveer 10 medewerkers binnen het bedrijf. De overkoepelende holding bestaat ui 19 bedrijven (allemaal op dezelfde locatie) met meer dan 500 professionals in dienst. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als dynamisch, gevarieerd en vooruitstrevend.

Je komt te werken op een afdeling met verschillende business units en één business manager. Zij zal ook het aanspreekpunt zijn binnen de organisatie.
Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Gevarieerd
local_bar
Je werkt nauw samen