Afstudeerstage marktonderzoek op internationaal niveau

Je gaat je bezighouden met marktonderzoek en strategie op internationaal niveau

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ondersteun je de Global Business Development Manager en help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

Het onderzoek zal een aantal landen en gebieden bestrijken. De bedoeling is om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn voor de organisatie om zijn activiteiten in die gebieden verder uit te breiden.

Daarnaast is de kans aanwezig dat je met de Global Business Development Manager mee mag naar een klant in het buitenland!

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Daarnaast rapporteer je wekelijks aan de Global Business Development Manager

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Teamplayer

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de cryogene infrastructuur. Zij houden zich bezig met extreem lage temperaturen. Ze werken met veel verschillende klanten, waaronder Coca-Cola.

Er werken meer dan 100 medewerkers binnen de organisatie. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en nuchter.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Vanaf station Heerhugowaard ben je met 20 minuten bij de organisatie. Je kan daar ook een OV fiets pakken, zodat je binnen 15 minuten op kantoor kan zijn.
group
100+ medewerkers
mood
Informeel en gezellig
local_bar
Groot internationaal bedrijf