Afstudeerstage marktonderzoek

Maak een uitgebreid marktonderzoek voor deze mooie opdrachtgever!

Dit ga je leren

Zoek jij een uitdagende afstudeerstage marktonderzoek per september 2022? Lees dan snel verder!

Let op: Dit onderzoek zal zich richten op de Nederlandse markt! Het bedrijf heeft wel producenten in het buitenland, maar de buitenlandse markt wordt buiten beschouwing gelaten.

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Ook is het goed om te weten dat er deels vanuit huis gewerkt mag worden!

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Communicatief vaardig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Woonachtig in Utrecht of omgeving

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de industriële groothandel en er werken 15 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig en informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Ook heeft dit bedrijf al jaren ervaring met hbo-studenten en stagiaires.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar een eigen auto is wel handig.
group
5+ medewerkers
mood
Redelijk informeel
local_bar
Familiebedrijf