Afstudeerstage marktonderzoek

Marktonderzoek voor grote B2B-retailer

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de markt waarop het bedrijf actief is. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Ondernemend

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de verkoop van levensmiddelen en er werken 50 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig, betrokken en behulpzaam.

Je komt te werken op de commerciële afdeling met ongeveer 10 collega’s. Zij houden zich onder andere bezig met acquisitie en verkoopplannen.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding, zelfs kans op een bonus.

Het bedrijf is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is erg handig.
group
250+ medewerkers
mood
No-nonsense, passie, platte organisatie
local_bar
Familiebedrijf