Afstudeerstage marktonderzoek

Jij gaat een waardevol marktonderzoek uitvoeren wat het bedrijf daadwerkelijk zal gaan implementeren

Dit ga je leren

Jouw afstudeerbedrijf is actief in de elektrotechniek. Zij leveren de technische dienst voor diverse partijen die grofweg in drie takken op te delen zijn, waaronder ook de bekende tankstations in Nederland. Hierbij kun je denken aan het oplossen van alle soorten storingswerkzaamheden, zoals cameratechnieken, schakelkasten, intercoms, verlichting maar ook gevaarlijke klussen in explosieve ruimtes.

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is, met name de overige twee takken buiten de tankstations om. Juist in deze twee takken hebben zij veel kwaliteit in house, daar willen zij meer gebruik van maken. Het onderzoek heeft betrekking op de markt in de regio Amsterdam. Jij onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke product/markt combinaties en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf over wat voor hen interessant kan zijn. Er is namelijk sprake van veel concurrentie op de markt. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Product/markt combinaties onderzoeken
- Advies schrijven

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik en gaat het bedrijf daadwerkelijk een waardevolle toevoeging brengen. Jouw plan gaat namelijk écht geïmplementeerd worden! Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Je krijgt de mogelijkheid om hier fulltime mee bezig te zijn. Bovendien voorziet het bedrijf jou van de vrijheid en informatie die je nodig hebt, maar verwachten ze daarvoor in ruil jouw volledige commitment. Een win-win situatie, toch?

Dit ben jij

- Jouw onderzoeksvaardigheden zijn uitstekend!
- Vloeiend Nederlands (woord en geschrift)
- Zelfstandig
- Nieuwsgierig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een elektrotechnisch bedrijf en er werken gemiddeld 15 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als toegankelijk en leergierig.

Jij zal met meerdere (professionele) collega's samenwerken om jouw onderzoek tot een succes te maken. Het bedrijf werkt met meerdere stagiaires samen, maar dan op het gebied van elektrotechniek.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een ontzettend goede stagevergoeding.
group
5+ medewerkers
local_bar
Resulteert jouw plan in goede resultaten? Dan ontvang je dubbel je vergoeding!