Stage marktonderzoek

Jij gaat tijdens je stage aan de slag met het in kaart brengen van nieuwe markten!

Dit ga je leren

Voor een organisatie in regio Eindhoven is Studentenbureau op zoek naar een commerciële of bedrijfskundige student! Jouw toekomstige stagebedrijf is de afgelopen jaren druk geweest met de ontwikkeling van een nieuw product, een flowmeter! Een flowmeter is een klein plastic apparaat waarmee een hoeveelheid water of gas gemeten kan worden.

Het principe van de flowmeter is erg simpel, wanneer er water of gas door de meter loopt gaat er een klein balletje draaien. Bij de flowmeter wordt ook elektronica geleverd, een zogeheten puls meter. Deze pulsmeter meet via een infrarood straal hoe vaak het balletje ronddraait om zo de hoeveelheid water te meten. In tegenstelling tot andere flowmeters wordt deze onderdelen gescheiden waardoor de flowmeter makkelijk te vervangen is bij bijvoorbeeld vervuiling.

Zo ziet jouw dag eruit

Gedurende deze stage ga jij onderzoek doen naar de potentieel interessante markt! Dit doe je door echt bezig te zijn, zo ga je aan de slag met het bellen van bedrijven om bijvoorbeeld afspraken in te plannen. Daarnaast ga je ook kijken waar bedrijven behoefte aan hebben, moet er bijvoorbeeld misschien nog iets aangepast worden aan de filter? En welke markten zijn allemaal interessant? Dit kan je mooi doen in combinatie met een kleine opdracht vanuit school!

Ook liggen er wat taken op het gebied van marketing die je kan oppakken. Denk hierbij bijvoorbeeld social media waar je mee aan de slag kan gaan!

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Commercieel

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in kunststof en er werken 18 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een afdeling met leuke collega’s.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Interessante markt